Z policejní linky 8. týden – Šprýmařům ztuhl úsměv. Za sexuální vtípky jim hrozí vězení

Přinášíme souhrn případů, které v našem regionu řešili policisté uplynulý týden. Mimo jiné vydala policie upozornění, že bude intenzivně kontrolovat uzavření provozoven některých služeb nebo povinné používání respirátorů a roušek.

Dva muži nejprve na sociální síti vytvořili falešný profil ženy a kolegu jeho pomocí lákali na schůzku. Ilustrační foto: archiv

Vtipálci šli za hranu legrace i zákona 

ŠUMPERK - Až tři roky vězení hrozí dvojici šprýmařů, kteří terorizovali svého spolupracovníka. Nejprve si na sociální síti vytvořili falešný profil ženy a kolegu jeho pomocí lákali na schůzku. Pak se mu vlomili do počítače, rozluštili heslo na Facebook a jeho jménem rozesílali obrazové i textové zprávy se sexuálním obsahem. Majitel účtu pak měl svým přátelům co vysvětlovat. Oba vtipálci si už vyslechli obvinění z trestného činu neoprávněný přístup k počítačovému systému.  

Muž z Jeseníku dojezdil v Hanušovicích 

HANUŠOVICE – Dva roky vězení hrozí třiatřicetiletému muži z Jesenicka, kterého v pondělí 22. února zadrželi hanušovičtí policisté. Při lustraci řidiče zjistili, že nevlastní řidičský průkaz. S dechovou zkouškou šofér souhlasil, test na drogy ale odmítl.  

Brňáci se z podvodu dlouho neradovali  

ŠUMPERK - Dva muže z Brněnska obvinili policisté z podvodu. Podvodníci měli zfalšovat občanku a pas čtyřiapadesátiletého muže ze Šumperska, na jehož jméno si vzali půjčku 24 tisíc korun. Peníze použili na nákup kryptoměn. Zároveň si požádali o úvěr u několika dalších bank. Podvod prasknul, když se bankovní ústavy pokoušely ověřit identitu žadatele. Oběma „výtečníkům“ teď hrozí pět let vězení.  

Policie bude kontrolovat respirátory 

OKRES – Na dodržování protiepidemických opatření se ještě více zaměří policie na Šumpersku. Kontrolovat bude například uzavření provozoven některých služeb a zaměří se i na povinné používání respirátorů a roušek.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava