Žena zalarmovala policii kvůli ukousnuté pečínce

Z POLICEJNÍ LINKY - Co řešili v uplynulých dnech policisté v našem regionu? Dopravní nehody, další oběti ožebračené přes internet a také krádeže. Jedna se stala v zábřežské ubytovně a je poněkud kuriózní.

Policejní hlídka vyjížděla do ubytovny v Zábřehu, kam ji zavolala žena kvůli krádeži kousku pečínky. Hodnotu odcizeného masíčka vyčíslila na 20 korun. Ilustrační foto: pixabay

Policie řešila okousané kuře 

ZÁBŘEH – Paleta případů, kterými se musí policisté zabývat, je někdy opravdu pestrá. Tak třeba ve středu 9. října vyjížděla hlídka do ubytovny v Zábřehu, kam ji zavolala žena kvůli údajné krádeži. Šlo o to, že si dáma strčila do společné mikrovlnky kuře a když se vrátila, zjistila, že kousek pečínky chybí. Po policii pak žádala, aby vypátrala zloděje rychleji, než sousto sní. To se bohužel nepovedlo. Hodnotu odcizeného masíčka vyčíslila na 20 korun.

Další seniorka přišla o úspory 

HANUŠOVICE – O téměř 700 tisíc korun přišla seniorka z Hanušovicka, která naletěla internetovým podvodníkům. Konkrétně ji zlákal web, který nabízel výhodné investování. Žena jejím prostřednictvím poslala na cizí účty nemalé peníze, další převody už stopla banka, která byla zřejmě mnohem opatrnější než sama majitelka účtu.

Chmatáka zadržel svědek 

ŠUMPERK – Smůlu měl osmatřicetiletý recidivista, když si pro krádež vybral v úterý 8. října prodejnu v Šumperku, kde se mezi běžnými zákazníky nacházel i jeden velmi odvážný. Poté, co chmaták ukradl půl litru vodky, několik krabiček cigaret a s lupem se chystal utéct, ho čapla silná mužská ruka, která ho pustila až poté, co na místo dorazila přivolaná policejní hlídka.

Chtěla jenom prodat kávovar… 

ŠUMPERK – O dvanáct a půl tisíce korun přišla mladá žena ze Šumperska, která nechtěla nic jiného, než jen prodat kávovar za 500 korun. Vše se odehrálo tak, jak je v podobných případech běžné – prodejkyni kontaktoval údajný zájemce s tím, že pro kávovar pošle přepravní společnost a vyzval ženu k tomu, aby na údajných stránkách přepravce vyplnila všechny svoje údaje včetně těch k internetovému bankovnictví. Jakmile to udělala, přišla o peníze. Jen kávovar jí zůstal.

Jedna srnka, dvě nehody

KLEPOÁČOV – Ve špatný čas na špatném místě se ocitla ve čtvrtek 10. října srna a dva řidiči u Klepáčova. Zvíře vběhlo do cesty projíždějícímu autu, které ji nárazem odhodilo do protisměru, kde zrovna projíždělo další vozidlo, jemuž srnka dopadla na čelní sklo. Jeden z šoféru se při nehodě lehce zranil, srna uhynula. Na autech vznikla škoda za 140 tisíc korun.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Džemfest
INZERCE
Džemfest