Případ týraných koní pokračuje trestním stíháním

OKRES – Případ týraných koní, na který ochránci zvířat upozornili letos na jaře, pokračuje. Podle sdělení spolku Hlas zvířat začala policie trestně stíhat chovatele, kteří jsou za špatný stav koní ve Velkých Losinách zodpovědní.

Koně měli v Ludvíkově přežívat v nevyhovujících podmínkách. Foto: Kristýna Nováková

„Máme radost, že policie konečně zahájila trestní stíhání pro zločin týrání zvířat, avšak nadále budeme trvat na rozšíření okruhu osob, proti kterým je zahájeno trestní stíhání včetně překvalifikace trestné činnosti, respektive rozšíření i na trestný čin chovu zvířat v nevhodných podmínkách,“ uvedl právník a místopředseda spolku Robert Plicka.  

Chovatelka vinu odmítla

Koně, kteří ve stájích u Velkých Losin žili, byli ve špatném zdravotním stavu. Ten údajně šokoval jak ochránce zvířat, tak i pracovníky veterinární správy. REJ byl jednou z mála redakcí, ne-li jedinou, který dal v kauze prostor k vyjádření také protistraně, tedy ženě, která se o koně ve Velkých Losinách starala. Ta pochybení i vinu odmítla.

 „Koně měli odpovídající péči. Je potřeba přihlížet k jejich věku a k tomu, že někteří z nich měli svoje specifické zdravotní problémy, které jsem řešila. Část lidí, kteří mě teď napadají, v mém stádu měli koně dva roky a žádné potíže s tím neměli,“ uvedla chovatelka Gabriela Hajtmarová.




INZERCE
SPEA SPEA

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1
INZERCE
Auto _ Kubíček