Bouřky zastavily vlaky a zatopily sklepy

OKRES – Silné bouřky, které se prohnaly regionem v noci na čtvrtek 27. června nadělaly velké škody a zaměstnaly hasiče. Nejvíce práce měli s odstraňováním popadaných stromů a čerpáním vody ze sklepů. Stromy také zablokovaly železniční trať ze Šumperka do Olomouce v části u Bohuňovic.

Rozbitá okna a poškozené střechy. I to je důsledek bouřek, která se prohnaly regionem. Foto: hzs

„Celkově jsme v Olomouckém kraji vyjeli v souvislosti s počasím k 247 událostem. Následky jsme odstraňovali i ve čtvrtek dopoledne. V postižených obcích pracují místní dobrovolné jednotky,“ uvedla Lucie Balážová, mluvčí hasičů. 

Na Šumpersku měli hasiči čtyřicet výjezdů, na sousedním Jesenicku jen šest. Nejvíce práce bylo v okrese Olomouc a Přerov.

Vlak narazil do stromu

Napjatá situace panovala na železnici. Ve středu 26. června popadaly stromy na trať mezi Šumperkem a Olomoucí, přičemž jeden spoj do nich narazil. „Ve vlaku bylo v té době 20 cestujících. Při nehodě nebyl nikdo z cestujících ani vlakového personálu zraněn. Evakuace cestujících a vlakové čety pak proběhla za asistence hasičů. Škoda na vlaku přesáhne jeden milión korun,” dodala Vanda Rajnochová, mluvčí Českých drah.

Provoz na trati mezi Olomoucí a Bohuňovicemi se železničářům povedlo obnovit až ve čtvrtek odpoledne.




INZERCE
Mrkni na reality Mrkni na reality

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Radio Haná
INZERCE
TV Morava