Opravdu máte ještě všechny svoje úspory? Online podvodníci řádí ve velkém

Z POLICEJNÍ LINKY - Co řešili v uplynulých dnech policisté v našem regionu? Krádež peněženky v mohelnickém supermarketu, nehodu motorkáře u Studené Loučky a hlavně se kriminalisté zabývají dalšími a dalšími podvody na internetu, kde lidé přicházejí o statisíce.

Statisícové škody způsobili podvodníci, kteří lidem vybílili jejich účty. Sednout jim na lep, je snadné. Foto: red

Podvodníci si mnou ruce, přišli si na slušný balík 

MOHELNICE – Další případ podvodu s kryptoměnami řeší policie v Mohelnici. Tentokrát sedla na lep podvodníkům straší žena, která tak přišla o sedm set tisíc korun. Ničemové ji přesvědčili, že její peníze výhodně investují, přitom ale úspory ženy převedli na zahraniční účet, kde k nim ztratila přístup. Vkladu se nedočkala a výnosu už vůbec ne. Kuriózní je, že převod peněz do zahraničí nejprve zablokovala banka, kde měla žena peníze uloženy – bankéři se totiž obávali toho, že se žena stala obětí podvodu. Ta jim ale nevěřila, a druhý den převod peněz sama ke své škodě povolila.

Klikl na špatný odkaz

ŠUMPERK – Šestasedmdesát tisíc korun – to je cena, kterou muž ze Šumperska zaplatil za kliknutí na špatný odkaz ve vyhledávači. Původně si myslel, že se dostal na web svojí banky, jenže šlo o podvod. Na falešném webu muž vyplnil všechny údaje pro přihlášení do internetového bankovnictví a během okamžiku přišel o část úspor. Další platbu směřující do zahraničí už raději zablokovala jeho mateřská banka.

Chmaták připravil ženu o peněženku 

MOHELNICE – Hodně draho přišel padesátiletou ženu v Mohelnici nákup v tamním supermarketu. A nebylo to vinou inflace, nýbrž přičiněním chmatáka, který ji tam ukradl peněženku. Uvnitř bylo několik tisíc korun, doklady a platební karty.  

Motorkář nezvládl předjížděcí manévr  

MOHELNICE – Pětačtyřicetiletý motorkář neudržel na cestě svoji motorku. V pátek 14. června havaroval mezi Mohelnicí a Studenou Loučkou poté, co předjel osobák a při zařazování zpět do jízdního pruhu vyjel mimo silnici. Pro zraněného motocyklistu si přiletěl záchranářský vrtulník.




INZERCE
SPEA SPEA

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1
INZERCE
Auto _ Kubíček