Dlouhé Stráně uvěznily čtyři dělníky. Zachránili je hasiči

DLOUHÉ STRÁNĚ – Tomuhle se říká štěstí v neštěstí. Zrovna před pár dny spolu hasiči a vedení elektrárny Dlouhé Stráně řešili, jak postupovat v případě krizových událostí, které mohou v souvislosti s aktuální údržbou tohoto vodního díla nastat. Domluvené postupy si pak naostro prověřili v neděli 16. června, kdy v tubusu elektrárny zůstali uvězněni čtyři dělníci, se kterými se tam převrátil údržbářský vozík.

Práci hasičům komplikovaly nízké teploty i obtížná dostupnost místa zásahu – ke slovu tak přišla dlouhá lana a speciální lezecké techniky. Foto: hzs

„Krátce před devátou hodinou přijala linka tísňového volání 112 informaci o incidentu z objektu elektrárny Dlouhé Stráně. Při provádění nátěrů došlo k převrácení vozíku s dělníky v přivaděči elektrárny, odhadem zhruba 300 metrů od vstupu,“ uvedl Zdeněk Hošák, mluvčí hasičů. 

Záchrana po čtyřech hodinách

Do akce okamžitě vyrazilo několik záchranářských jednotek, sanitka i horská služba. Po čtyřech hodinách usilovné práce se nezraněné dělníky podařilo dostat do bezpečí. Práci hasičům komplikovaly nízké teploty i obtížná dostupnost místa zásahu – ke slovu tak přišla dlouhá lana a speciální lezecké techniky.

Dlouhé Stráně patří mezi unikátní technická díla i největší turistické atraktivity v Jeseníkách. Letos i v dalším období je čekají výrazné investice do vybavení. Nově si mohou zájemci prohlédnout elektrárnu i pomocí speciálních 3D brýlí, které dostanou v rámci objednané exkurze.




INZERCE
SPEA SPEA

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1
INZERCE
Auto _ Kubíček