VIDEO: Zátah na Sedle. Motorkáři se maskovali kalhotkami, nejrychlejší řidič ujížděl lesem

ČERVENOHORSKÉ SEDLO – O tom, že silnici přes Červenohorské sedlo si motorkáři pletou se závodní dráhou, se ví už dlouho. Co všechno jsou ale schopni udělat pro to, aby je policie nepoznala, se až dosud příliš nevědělo. Fígle motorkářů prozradili policisté po tomto víkendu, kdy si na ně na Sedle počíhali.

Policie nasadila do terénu i speciální vozy značek Ferrari a BMW. Foto: yt

„Už jsme se setkali s dámskými kalhotkami umístěnými na poznávací značce nebo přelepenými číslicemi. Tento víkend tomu nebylo jinak. Ohnuté držáky, značky zapasované v zadním blatníku, šrouby v číslech a písmenech a podobně,“ uvedla Tereza Neubauerová, mluvčí policie.

Policie ve ferrari

Policejní zátah na motorkáře i další řidiče v Jeseníkách policie nepodcenila. Do terénu nasadila i speciální policejní vozy značek Ferrari a BMW. Celkem prověřila na 400 šoférů, přičemž přestupku se dopustil každý čtvrtý řidič. Nejrychlejší ale nebyl šofér motorky, nýbrž osobního vozu značky Cupra.

„V úseku, kde je povolena maximální rychlost 90 km/h, jel rychlostí 152 km/h. Jakmile si všiml, že byl policisty naměřen, snažil se ujet nejbližší lesní cestou. To mu však nebylo nic platné,“ dodala Neubauerová. Závodník přišel o řidičák, a ještě dostane vysokou pokutu.

Podívejte se na video




INZERCE
Mrkni na reality Mrkni na reality

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
AZ Ekotherm
INZERCE
TV Morava