Mladík rozbil sebe i motorku

Z POLICEJNÍ LINKY - Co řešili v uplynulých dnech policisté v našem regionu? Opilé i zfetované řidiče, dopravní nehody, okradeného fotografa nebo třeba sedmilháře ze Šumperka, který podvedl úvěrovou společnost i firmu.

Takto dopadla motorka, se kterou mladý řidič havaroval u Malé Moravy. Foto: pčr

Motorkář svůj stroj nezvládl  

MALÁ MORAVA – Vlastí síly přecenil 9. května devatenáctiletý řidič motorky u Malé Moravy. Do zatáčky vjel moc rychle, vyjel mimo silnici a havaroval. Mladý řidič se při nehodě lehce zranil a na motorce vznikla škoda za 30 tisíc korun.  

Zloděj okradl fotografa 

SOBOTÍN – Fotoaparáty a další příslušenství v hodnotě 132 tisíc korun ukradl zloděj, který se v pátek 3. května vloupal do Škody Octavie u Sobotína. Další dvoutisícovou škodu způsobil vypáčením kufru auta. Policie případ řeší jako trestný čin krádež.  

Recidivista opět v akci 

ŠUMPERK, ZÁBŘEH – Tři roky vězení hrozí šestatřicetiletému zloději, který minulý měsíc kradl v Šumperku a v Zábřehu. V jednom případě se zmocnil drogistického zboží a ve druhém dvou lahví alkoholu. Z basy přitom pachatel vyšel teprve letos v únoru, teď se do ní nejspíš zase vrátí.  

Muž podvedl úvěrovou společnost i firmu 

ŠUMPERK – Sedmilháře ze Šumperka stíhá policie. Třicetiletý muž nejdříve nabulíkoval úvěrové společnosti, že si vydělává 85 tisíc měsíčně a domluvil si u ní půjčku, kterou ale nesplácí. Jak by také mohl, když jeho reálný příjem je zhruba třikrát nižší, než původně tvrdil. Dalšího podvodu se dopustil na firmě ze Šumperska, které slíbil dodat instalační materiál a převzal si zálohu 37 tisíc korun. Nic ze slíbeného ale ani v tomto případě nedodržel. Policie podezřívá muže z trestného činu podvod.  

Jeden řidič pil, druhý bral drogy 

OKRES – Na začátku týdne podnikli policisté ze Šumperska akci zaměřenou na řidiče. Kontrolovali rychlost, stav vozidel i řidičů. Celkem prověřili 443 aut, přičemž zjistili 27 přestupků. Jeden řidič a řidička jeli pod vlivem alkoholu, další šofér měl pozitivní test na drogy.  



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Radio Haná
INZERCE
TV Morava