Autobus sjel do příkopu. Cestující vyskákali okny

REJCHARTICE – Kluzké silnice potrápily ve středu 29. listopadu ráno spoustu řidičů na Šumpersku. Pořádně se zapotil také šofér autobusu, který sjel do příkopu u Rejchartic. A horko bylo i cestujícím. Někteří ze strachu, že se vůz převrátí, vyskákali okny.

K nehodě došlo na neudržovaném úseku silnice, který pokryla hustá vrstva uježděného sněhu. Foto: hzs

„Událost se obešla bez zranění. Test na alkohol byl u řidiče autobusu negativní a po dobu vyšetřování nehody byla silnice uzavřená,“ uvedla pro Rej mluvčí policie Petra Vaňharová.

K nehodě došlo na neudržovaném úseku silnice, který pokryla hustá vrstva uježděného sněhu. Autobus sjel do příkopu v zatáčce, kde zůstal stát nakloněný na pravou stranu. Mezi zhruba padesátkou cestujících byly hlavně děti, patrně školáci.

Dramatické okamžiky

Od začátku týdne, kdy na Šumpersku začalo sněžit a teploty šly prudce dolů, došlo v regionu k vícero dopravním nehodám. A ani ty nepostrádaly na dramatičnosti. V jenom případě museli hasiči řidiče z havarovaného auta vystříhat hydraulickými kleštěmi. „Například v České Vsi nabouralo auto do rodinného domu – zraněnému řidiči poskytli hasiči první pomoc,“ dodala Lucie Balážová, mluvčí hasičů.





INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Radio Haná
INZERCE
TV Morava