Muž předstíral housera, žena chudobu. Skončili na policii

Z POLICEJNÍ LINKY - Co řešili v uplynulých dnech policisté v našem regionu? Další dva podvody přes internet, kdy oba poškození opět skočili na známou fintu. Dále se odehrály různé loupeže a také pojistný podvod, za který hrozí simulantovi i jeho partnerce pět let v žaláři.

Žena a muž ze Šumperska dali za pravdu tvrzení z klasického díla Dobrý voják Švejk o tom, že Češi jsou Simulanten Bande. Ilustrační foto: pixabay

Za fingovanou bolest zad pět let vězení  

ŠUMPERK – Nejméně stotisícovou škodu způsobil státu pár ze Šumperska. Žena opakovaně zaměstnávala svého partnera, který přitom krátce po nástupu vždycky onemocněl. Následně dostal potvrzení o takzvaném pravděpodobném příjmu, aby mohl čerpat nemocenskou. Nejčastěji pána bolela záda – měl takzvaného „housera“. Oběma teď hrozí za podvod až pět let vězení.

Místo telefonu dostal rádio

ŠUMPERK – Jako přestupek proti majetku šetří policie případ z minulého měsíce, kdy si muž ze Šumperska objednal telefon značky Xiaomi. Problém byl, že v balíčku, který mu dorazil, bylo laciné rádio. Podvodné jednání e-shopu proto muž ohlásil na policii.

Předstírala lásku, aby obrala kolegu 

ŠUMPERK – Dobrosrdečnému muži se zle odvděčila šestadvacetiletá žena ze Šumperka. Svého kolegu přesvědčila o tom, že se nachází v těžké životní i finanční situaci, načež od dobráka vylákala téměř 19 tisíc korun. Když starší muž zjistil, že se jeho známá v žádné finanční krizi nenachází, odmítla mu peníze vrátit a zablokovala si jeho telefonní číslo. Policie řeší věc jako podvod.

Příběh o pohádkové výhře neměl dobrý konec

ŠUMPERK – Vysněná výhra ve výši 370 tisíce euro zatemnila úsudek starší ženě z Mohelnicka. V e-mailu, který ji radostnou zprávu oznamoval, byla také poznámka o převedení transakčních poplatků za 23 tisíc korun. Ty žena okamžitě poslala, jenže slíbená výhra nikdy nepřišla. Co se ale do pohybu dalo, byla podvedená žena. Vyrazila na policii, kde věc ohlásila.

Dělníci přišli o vercajk

ŠUMPERK – Marně hledali svoje vybavení stavaři, kterým patří stavební kontejnery mezi Lošticemi a Moravičany. Minulou neděli je navštívil zloděj a z buněk ukradl vrtačky, sbíječku, pilu, elektrocentrálu a další vybavení za zhruba půl miliónu korun.

Návštěva bagru přišla dívku pěkně draho

MOHELNICE – Na návštěvu pískovny v Mohelnici dvaadvacetiletá dívka dlouho nezapomene. Minulou sobotu si u „Bagru“ na půlhodiny zaparkovala auto. Když se vrátila zpátky, našla vůz s rozbitým oknem a vykradený. Kromě dobré nálady přišla také o telefon, tašku s jídlem, kabelku a dvě láhve vína.




INZERCE
Hella Mohelnice Hella Mohelnice

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Agent Real
INZERCE
Ostrov Realit