Vloni přibylo sexuálních trestných činů. Jedno znásilnění se odehrálo i v oblíbené šumperské restauraci

OKRES – Zhruba o třetinu stoupl vloni počet znásilnění v šumperském okrese. Jde ale o statistiku zkreslenou, protože řadu sexuálních trestných činů ženy vůbec nenahlásí. Ke znásilnění údajně vloni došlo i v jedné ze šumperských restaurací.

Na Šumpersku stoupl počet znásilnění zhruba o třetinu. Na Jesenicku dokonce trojnásobně. Foto: pixabay

„Vloni jsme evidovali 13 trestných činů znásilnění, o rok dříve jich bylo 10,“ sdělila Šumperskému reji Miluše Zajícová, mluvčí šumperské policie.  

Že se případy znásilnění neodehrávají jen na odlehlých místech, dokládá případ, který Okresní soud v Šumperku řešil tento týden. Na lavici obžalovaných údajně zasedli muži, kteří se měli znásilnění dopustit přímo v objektu jedné ze šumperských restaurací. Podle informací rejdakce jsou obžalovaní členové personálu. 

Počet případů roste, objasněnost klesla 

Pokud jde o další případy mravnostní kriminality na Šumpersku, došlo v meziročním srovnání k jejich zhruba třetinovému nárůstu. Objasněnost těchto zločinů klesla, a to na 46 procent ze 69 procent v roce 2021.

Na sousedním Jesenicku přitom byla vloni objasněnost mravnostní kriminality téměř stoprocentní.  I tam stoupl počet takových trestních činů, a to trojnásobně!




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava