Divoká policejní honička dopadla pro řidiče špatně

Z POLICEJNÍ LINKY - Co řešili v uplynulých dnech policisté v našem regionu? Podvody v Šumperku, vykradenou garáž na Mohelnicku, bouračku v Klášterci, nepřipoutané řidiče při bezpečnostní akci... A navíc policisté zažili honičku jako z akčního bijáku, při které zloduch kličkoval mezi ostatními auty rychlostí až 200 km/h.

Nepřipoutaný řidič z auta vypadl. První pomoc mu poskytli policisté, kterým se nažil ujet. Foto: PČR

Divoká jízda skončila v nemocnici

LIBIVÁ, KVĚTÍN – Honička jako z akčního filmu se v sobotu 25. února odehrála na Zábřežsku. Devatenáctiletý mladík sebral klíčky od auta své kamarádce a vyrazil do ulic Zábřeha. Tam se ho snažila zastavit hlídka policie, jenže výrostek na její znamení zareagoval přesně opačně, než měl – dupl na plyn a začal ujíždět. Počínal si přitom velmi riskantně. Přejížděl do protisměru a ručičku tachometru zastavil až na hranici 200 kilometrů za hodinu. Osudnou se mu stala zatáčka u Květína, kde vyletěl z cesty a sjel do pole. Tam se auto několikrát převrátilo, přičemž nepřipoutaný mladík z auta vypadl. Policisté mu pak poskytli první pomoc a přivolali záchranku, která zraněného šoféra převezla do nemocnice v Olomouci. Po uzdravení bude čelit obvinění z trestného činu neoprávněné užívání cizí věci.

Dva řidiči dostali pokutu. Podcenili bezpečnost

ŠUMPERK – Policisté z dopravního inspektorátu a zástupce BESIPu se v úterý 28. února zaměřili na kontrolování autosedaček a používání bezpečnostních pásů. V Mohelnici a v Šumperku zkontrolovali desítky vozidel. Dva motoristé neprošli a domů odjeli o pár set korun chudší.

Zloděj kradl za bílého dne 

MOHELNICKO – Za bílého dne vnikl zloděj do garáže domu v obci na Mohelnicku. K události došlo v úterý 28. února. Pachatel ukradl kuchyňské nože, běžky a aku vrtačku. Policie na případu pracuje kvůli spáchání trestného činu krádež a porušování domovní svobody.

Lesní zvěř způsobila malér 

KLÁŠTEREC – K dopravní nehodě došlo poslední únorový den mezi Bludovem a Kláštercem. Mladý řidič se tam vyhýbal lesní zvěři, přitom vyjel mimo cestu, kde narazil do kovového zábradlí. Na autě vznikla škoda za 40 tisíc korun, na zábradlí a podezdívce mostu dalších 50 tisíc korun.  

Koupil auto v exekuci 

ŠUMPERK – Podvodníkovi naletěl třiadvacetiletý mladík ze Šumperska, který si v únoru koupil od muže ze Broumovska vůz značky BMW za necelých šedesát tisíc korun. Když šel auto přepsat na městský úřad v Šumperku, dozvěděl se, že na vozidlo je vyhlášena exekuce.  

„Mi je to fuk,“ napsal podvodník okradenému muži

ŠUMPERK – S podvodníkem, drzým jak lázeňská veverka, se setkal starší muž ze Šumperka, který si u něj přes sociální síť objednal iPhone 13. Prodejci předem zaplatil více než třináct tisíc korun, a pak se nestačil divit. Více jsme psali ZDE.

 




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava