Fantom z garáží skončil. Šlo o zkušeného recidivistu

ŠUMPERK – Šumperské policii se podařilo zadržet třiatřicetiletého muže, který má na svědomí rozsáhlou šňůru krádeží. Od loňského Štědrého dne se dopustil hned třinácti skutků a policie ho viní ze čtyř trestných činů. Nejčastěji šlo o vloupačky.

Autentická fotografie z místa činu – zloděj si s překonáním zámku příliš starostí nedělal. Foto: PČR

„Muž za lupem nejčastěji vyrážel do garáží rodinných domů a různých přístřešků. Bral vše, co mělo nějakou hodnotu a dalo se výhodně zpeněžit. Vzhledem k tomu, že je dlouhodobý uživatel návykových látek, peníze potřeboval,“ uvedla Miluše Zajícová, mluvčí policie.  

Zadržený muž kradl například v Hrabišíně, Dlouhomilově, Obědné nebo v Petrově nad Desnou. Na některá místa se vracel opakovaně. Majitelům zmizelo různé nářadí, motocykly, platební karty a v jednom případě i auto.

Už je za mřížemi

Obviněný muž měl ukrást věci za celkem 160 tisíc korun. Další škodu způsobil na majetku. „Soudkyně na základě podaného návrhu státního zástupce rozhodla o umístění obviněného do vazby, kam byl následně eskortován a kde bude čekat až do rozhodnutí soudu,“ dodala Zajícová. Za uvedené jednání hrozí muži až pět let vězení. Podle vyšetřovatelů jde o zkušeného recidivistu.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava