Tutlali jste krádež peněz, čelí kritice bývalé vedení města

ŠUMPERK - Vyhrocená diskuze opanovala poslední jednání zastupitelstva města Šumperka, když jeden z politiků upozornil na záhadné zmizení peněz ve Veselé školce. Jak potvrdila přítomná ředitelka školky Yvona Šimková, vloni v září neznámý pachatel ukradl z účtu příspěvkové organizace stovky tisíc korun. Trestní čin vyšetřuje policie.

Stejně jako tato třída Veselé školky zůstal "vyčištěný" i její bankovní účet. Foto: FB

"Jeden občan mi sdělil informaci, ze které jsem byl překvapen a šokován, že z Veselé školy měly zmizet nějakým způsobem nějaké peníze. Zůstal jsem zcela opařen. Jsme zastupitelé a informace máme dostávat, aniž bychom si je vyžádali. Žádám informace, co se stalo a v jakém je to stádiu. Kritizuji tvrdě to, že jsme s takovou věcí nebyli seznámeni," hřímal na jednání zastupitelstva Zdeněk Brož.

"Ta událost se opravdu stala. Došlo ke zmizení peněz z našeho účtu. S panem starostou Spurným i celým bývalým vedením města jsme měli jednání a domluvili jsme se na postupu," uvedla ředitelka Veselé školy Yvona Šimková, která s policií spolupracuje v roli oznamovatele a svědka.  

Tvrzení, že bývalé vedení města bylo o krádeži informováno, potvrdila vedoucí odboru školství šumperské radnice Olga Hajduková. Ta rovněž prohlásila, že s největší pravděpodobností došlo k útoku hackerů, kteří měli peníze z účtu mateřinky ukrást. 

Peníze nezmizely poprvé

Bývalý starosta Tomáš Spurný, který byl na jednání zastupitelstva přítomen, se do diskuze nezapojil a své vysvětlení, proč zastupitele o krádeži neinformoval, nesdělil.

"Trestní řízení běží a souvisí s určitou mlčenlivostí těch osob, kterých se vyšetřování týká, respektujme to, prosím," uzavřel diskuzi starosta města Miroslav Adámek.

Podle informací Šumperského Reje nejde o první událost, kdy byly ukradeny finanční prostředky z některé z městských mateřských škol. 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava