Matka zavraždila novorozence. Při útoku ve Velkých Losinách zemřela oběť i její vrah

OKRES – Takhle černý podzim policisté ze Šumperska ještě nikdy nezažili. K už medializované smrti sedmnáctiletého mladíka i jeho vraha ve Velkých Losinách teď mordparta zveřejnila další podrobnosti. A navíc uvolnila informace k ještě otřesnějšímu případu – zavražděnému novorozenci.

Krvavá stopa na místě činu. Osmnáctiletý útočník zasadil oběti desítky bodných ran. Foto: Prima CNN

„Přesnou příčinu úmrtí útočníka i oběti a také to, zda byli mladíci pod vlivem alkoholu či jiné návykové látky, určí nařízené soudní pitvy,“ uvedl k vraždě ve Velkých Losinách mluvčí policie Libor Hejtman. 

K útoku došlo v pátek 28. října. Mladíci se podle dostupných informací mezi sebou pohádali. Starší z nich pak na svého známého zaútočil nožem a zasadil muž desítky bodných ran. Když přijela policejní hlídka, vrhl se i na ni.

„Po opakovaných a marných výzvách útočník nejenže neukončil své jednání, ale zaútočil i proti zasahující hlídce, proto jeden z policistů použil služební zbraň. Útočník byl zasažen do ruky a poté, co v útoku pokračoval, byl dalším výstřelem zasažen i do druhé ruky. Teprve poté se policistům podařilo jeho běsnění zastavit,“ dodal Hejtman.

Oběť násilného činu zemřela na místě, osmnáctiletý útočník po převozu do nemocnice.

Šokující případ i pro otřelé kriminalisty

K případu úmrtí teprve měsíčního novorozence vyjížděla 25. října záchranná služba do jedné z vesnic na Šumpersku. Ta pak o případu informovala policii. Pitva totiž prokázala, že dítě nezemřelo přirozenou smrtí, jak tvrdila jeho matka, ale bylo zavražděno. Na těle mělo podlitiny a podezřelá poranění.

„Žena zpočátku jakékoliv násilí vůči synovi popírala. Kriminalisté pečlivě a důsledně shromáždili informace a vyhodnotili veškeré poznatky, s nimiž ženu konfrontovali. Ta se nakonec pod tíhou předložených důkazů k činu vraždy svého měsíčního syna doznala,“ dodal Hejtman.

Vražedkyni teď hrozí za zvlášť závažný zločin vražda trest odnětí svobody na patnáct až dvacet let nebo výjimečný trest.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava