Řidič zrušil traktor za 4 milióny. Posádka vyvázla se zraněním

Z POLICEJNÍ LINKY - Vydírání, krádeže, bouračky, vandalismus nebo nehodu motorkáře - jak jinak než na silnici k Červenohorskému sedlu. To všechno a mnohé další řešili v uplynulých dnech policisté v našem regionu.

Traktor si ustlal mezi Svébohovem a Jedlí. Foto: pčr

Chvíle nepozornosti přišla na 4 milióny

SVÉBOHOV – Smolný den měl v pondělí 13. června řidič traktoru mezi Svébohovem a Jedlí. Vyjel mimo silnici, kde traktor i s připojeným zemědělským strojem převrátil. Během nehody se zranil řidič traktoru a další muž, který v kabině seděl. Na voze vznikla škoda za 4 milióny korun, na připojeném stroji dalších 200 tisíc korun.  

Vyděrač chtěl peníze 

ŠUMPERK – Třicetiletá žena ze Šumperska se obrátila na policii, kam nahlásila pokus o vydírání. Obrátil se na ní anglicky mluvicí muž, který ji poslal e-mail, kde tvrdil, že zná heslo k jejímu počítačovému účtu, její elektronické zprávy si několik měsíců archivuje a požaduje 400 dolarů, jinak informace zneužije. Neústupná žena si ale heslo okamžitě změnila, nic nezaplatila a věc ohlásila kriminalistům.  

Peugeot sestřelil telefonní sloup

MALÁ MORAVA – Pětačtyřicetiletý řidič boural ve středu 15. června v Malé Moravě. S autem vyjel mimo silnici, kde narazil do sloupu telefonního vedení – v důsledku toho se dřevěný sloup zlomil a uvolněný kabel poškodil další projíždějící vůz. Vše se naštěstí obešlo bez zranění, škoda se ale vyšplhala na 105 tisíc korun.  

Ze studny zmizelo čerpadlo 

KOUTY NAD DESNOU – Nenechavec se v době od 13. do 14. června vloupal na pozemek v Koutech nad Desnou, kde ze studny ukradl čerpadlo v hodnotě 34 tisíc korun. Policie na případu pracuje kvůli spáchání trestného činu krádež, pachateli za něj hrozí dva roky vězení.  

Další podvod na netu – škoda čtvrt miliónu 

ZÁBŘEH – K dalšímu internetovému podvodu došlo minulý týden na Zábřežsku. Scénář byl stejný jako v mnoha jiných případech – podvodník předstírá na internetovém bazaru zájem o koupi zboží, oběti pošle link, kde má vyplnit údaje k platbě – tím získá přístup do elektronického bankovnictví, a následně z účtu důvěřivého prodejce ukradne peníze. V posledním případě takto přišel muž ze Zábřežška o 250 tisíc korun. Původně chtěl prodat kolo.  

Vandal řádil v Branné 

BRANNÁ – Škodu za několik desítek tisíc korun způsobil zloděj, který v neděli 12. června procházel Brannou. Na náměstí vytrhal rostliny, u radnice zničil plastový koš na psí exkrementy a v celé obci vyvrátil několik dopravních značek. V případě dopadení a odsouzení hrozí pachateli šest let vězení.  

Zloděj se napakoval v Hanušovicích 

HANUŠOVICE – Motorovou pilu, rázový utahovák, aku vrtačku a další věci ukradl zloděj z garáže v Hanušovicích. Dovnitř se vloupal někdy mezi 22. květnem a 10. červnem. Majiteli vznikla škoda za 9 tisíc korun.  

Zmizely hektolitry nafty 

MOHELNICE – Nafty zadarmo se zachtělo zloději, který minulý týden vyrazil na stavbu silnice mezi Olomoucí a Mohelnicí. Z pracovních strojů tam odčerpal rovných 350 litrů nafty.  

Motorkář skončil na svodidlech

KOUTY NAD DESNOU – Rychlá jízda se nevyplatila řidiči motorky v Koutech nad Desnou. V neděli 12. června tam motorku položil na bok a narazil do svodidel. Při nehodě se řidič lehce zranil. Dechová zkouška byla negativní. 

Policisté zadrželi mladé tanečníky kvůli pití alkoholu

JESENICKO - Při kontrolách na diskotékách zjistili minulý pátek policisté přes deset mladistvých, kteří tam popíjeli alkohol. Policisté šli zkontrolovat, jak se baví omladina, na dvě vytipované diskotéky v Jeseníku a Javorníku. Do akce bylo nasazeno 17 policistů, zúčastnili se i dva psovodi se svými zvířaty. Více jsme psali ZDE.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava