Řidička nedobrzdila. Škoda je 630 tisíc korun

Z POLICEJNÍ LINKY – Co řešili v uplynulých dnech policisté? Hlavně neukázaněné řidiče – opilé, nepozorné i nevyspalé. Kromě toho se stal v Šumperku další podvod přes internet. Důvěřivci přišli o více než dvě stě tisíc korun.

Žena za volantem fordu nestihla dobrzdit před ní jedoucí vůz, který po nárazu přistál na volkswagenu. Foto: PČR

Řidička nestačila zabrzdit

STUDENÁ LOUČKA – Jeden zraněný a vysoká škoda – to je výsledek dopravní nehody z čtvrtka 26. května u Studené Loučky. Do sebe tam narazila hned tři auta – řidička fordu nestihla dobrzdit před ní jedoucí vůz, který po nárazu přistál na volkswagenu. Další okolnosti nehody policie prošetřuje. 

Dva opilí řidiči během jediného dne 

ŠUMPERK – Dva opilé řidiče načapala policie ve čtvrtek 26. května v Šumperku. V Žerotínově ulici odhalila muže, který nadýchal 1,68 promile. O něco později pak hlídka zastavila dalšího opilého šoféra v ulici Gen. Krátkého – ten nadýchal 1,1 promile. Oba pánové přišli o řidičák, teď jim navíc hrozí obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.  

Řidič kamionu usnul. Vysypal tuny papíru

 MOHELNICE – Tahač s přívěsem, který převážel 24 tun papíru se převrátil v noci na čtvrtek 26. května na „Mohelničáku“. Řidič se policistům přiznal, že za jízdy usnul. Probudil se až během okamžiku, kdy náklaďák mířili mimo silnici, kde se převrátil na bok. Šofér vyvázl z nehody bez zranění, na autě vznikla škoda za 300 tisíc korun. Viník nehody odešel bouračky s pokutou. 

Důvěřivci přišli o desetitisíce korun 

OKRES – Další dva případy internetového podvodu řeší policisté na Šumpersku. Tentokrát se obětí zločinu stala pětačtyřicetiletá žena a jednadvacetiletý mladík. Oba přes internetový bazar prodávali drobnosti za pár stokorun – v prvním případě dámské sandály a ve druhém řídící jednotku do auta. Podvodníci, kteří se vydávali za zájemce o koupi, z nich prostřednictvím odkazu na fiktivní přepravní společnost vylákali platební údaje a připravili své oběti o velkou část úspor. Žena přišla o 90 tisíc korun, mladík si z účtu odepsal ještě o dvacet tisíc více.   

Nepozornost se krutě vymstila 

ZÁBŘEH – Bez zranění se naštěstí obešla nehoda dvou aut z úterý 24. května. Došlo k ní na křižovatce silic první a třetí třídy u Zábřeha. Šofér peugeotu jedoucí od Rovenska nedal přednost octavii, která mířila směrem z Postřelmova. Během nehody vznikla škoda za 135 tisíc korun, z toho 120 tisíc připadlo na škodovku.  



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava