U Veleboře bouchla bomba

Z POLICEJNÍ LINKY – Co řešili v uplynulých dnech policisté? Krádeže, dopravní nehody, opilé i zfetované řidiče, další podvod před internet a také výbuch Perunitu.

Na poli nedaleko Veleboře došlo k řízené explozi trhaviny. Ilustrační foto: Pixabay

V Klopině našli trhavinu. Odpálili ji u sousední obce 

KLOPINA, VELEBOŘ – Průmyslovou trhavinu Perunit objevila při úklidu půdy v Klopině tamní žena. O nálezu okamžitě informovala policii, která na místo přivolala pyrotechnika. Ten si nebezpečný nález převzal ke zneškodnění – to proběhlo řízenou explozí na poli nedaleko sousední Veleboře. Vše se obešlo bez zranění.  

Autentický snímek trhaviny nalezené v Klopině. Foto: PČR

Řidič měl v těle alkohol i drogy 

KOSOV – Třicetiletého řidiče zastavila policejní hlídka ve středu 11. května v Kosově. Muž nadýchal 0,2 promile, policii se přiznal, že si dal před jízdou „dvanáctku“. Pozitivně vyšel i test na drogy. Ten v těle řidiče odhalil metamfetamin. Policisté dále zjistili, že mu soud zakázal řídit všechna vozidla až do června příštího roku. V součtu může hříšník počítat s dvouletým trestem odnětí svobody.  

Zloději jdou po dřevu 

JINDŘICHOV – Vysoké ceny za energie a také za dřevo se už začínají promítat do trestné činnosti na Šumpersku. Letos na jaře někdo pokácel v lese u Jindřichova 27 velkých smrků a tři břízy. Dřevo pak ukradl. Majiteli lesa vznikla škoda za 15 tisíc korun.  

Kdo chce bydlet u podvodníka? 

HANUŠOVICE – Sedmadvacetiletá žena z Hanušovicka se stala obětí podvodu. Na realitním portále si domluvila pronájem bytu, za který předem zaplatila 600 euro. Po zaplacení částky s ní ale pronajímatel přestal komunikovat, peníze nevrátil a k předání bytu také nedošlo.   

Z osobáku ukradl sekačku a kvádro 

LOŠTICE – Do osobního auta v Lošticích se v noci na 9. května vloupal zloděj. Sebral vše, co se ukrást dalo – a že toho řidič do kufru vtěsnal. Zloděj si odnesl sekačku, tenisovou výbavu a společenský oblek. Pachatel tak způsobil škodu za zhruba 20 tisíc korun. Policie na případu pracuje kvůli spáchání trestného činu krádež – v tomto případě hrozí zloději dva roky vězení.  

Auto skončilo mimo silnici, řidič v nemocnici

KOPŘIVNÁ – K nehodě Citroenu Jumper došlo v noci na pondělí 9. května v Kopřivné. Čtyřiačtyřicetiletý řidič jel moc rychle, nezvládl průjezd zatáčkou, ze které vyjel mimo silnici, kde narazil do příkopu a převrátil se na bok. Zraněného řidiče převezla do šumperské nemocnice sanitka. Oprava auta vyjde nejméně na 70 tisíc korun.  

Chtěl prodat brusle, místo toho přišel o úspory 

ŠUMPERK – Další internetový podvod řeší policisté na Šumpersku. Tentokrát se stal jeho obětí jednadvacetiletý mladík, který se přes bazar pokoušel prodat brusle. Fiktivní zájemce vylákal z mladého muže údaje k jeho platební kartě, a pak mu z účtu ukradl dvacet tisíc korun. Podobných případů v regionu rychle přibývá.  




INZERCE
Hella Mohelnice Hella Mohelnice

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Agent Real
INZERCE
Ostrov Realit