Policie dopadla fantoma zábřežských parkovišť. Proč ničil auta, vysvětlit nedokázal

ZÁBŘEH – Policii se podařilo vypátrat vandala, který v Zábřehu během uplynulých týdnů poničil lak na 14 vozidlech a způsobil tím škodu za statisíce korun. Zásadní roli při objasnění případu sehráli všímaví svědci. Proč muž ničil laky zaparkovaných aut, nedokázal při výslechu vysvětlit.

Vandal poškozoval auta klíči. Celkem způsobil škodu na čtrnácti vozidlech za 201 tisíc korun. Ilustrační foto: archiv

„Ve věci je vedeno zkrácené přípravné řízení a 49letému muži ze Zábřeha bylo sděleno podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví a trestného činu poškození cizí věci, za které lze dle trestního zákoníku uložit trest odnětí svobody až na dvě léta. Okresní státní zastupitelství minulý týden podalo k soudu návrh na potrestání,“ uvedla mluvčí policie Marie Šafářová.

Policii pomohli svědci 

Lak na prvních sedmi autech poškrábal vandal na konci února. Další auta pak stejným způsobem poškodil v polovině března. Při činu byl ale spatřen svědkem, který pachatele poznal a věc okamžitě ohlásil policii. Pomohly také informace ostatních lidí. Zadržení vandala pak bylo pro policii otázkou několika hodin.

„Při výslechu se muž k činu doznal. Uvedl, že auta poškodil pomocí svazku klíčů, když kolem procházel při návratu do místa bydliště. Na otázku, proč to udělal, odpovědět nedokázal. Celková škoda byla předběžně odhadnutá na 201 tisíc korun. Veřejnosti za spolupráci na objasnění případu moc děkujeme,“ dodala policejní mluvčí.




INZERCE
Hella Mohelnice Hella Mohelnice

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Agent Real
INZERCE
Ostrov Realit