Z policejní linky 37. týden – Svatokrádež v Postřelmově

OKRES - Zlodějům není nic svaté, ani svatý Antonín. Chmatáka načapali policisté také v Zábřeze, jak vyjídá ledničku. A další ukradl v Hanušovicích semafor. Co dalšího řešili v uplynulých dnech policisté?

S visacím zámkem, který chránil vstupní prostor kaple, neměl zloděj žádné potíže. Foto: PČR

Svatokrádež v Postřelmově  

POSTŘELMOV – Do kaple svatého Prokopa v Postřelmově se vloupal zloděj. Pachatel přeštípl visací zámek a ukradl sošku svatého Antonína a obraz Panny Marie. Farnosti tím způsobil škodu za pět tisíc korun.

Zloděj poobědval v pergole

ZÁBŘEH – Opilý muž hodoval v pondělí 13. září v pergole rodinného dumu v Zábřeze. Na pozemek vnikl bez vědomí jeho majitele, přičemž ho zaujala lednice u venkovního posezení, kterou téměř celou vyjedl. Co se mu nevlezlo do žaludku, to naskládal do batohu. Přivolaným strážníkům pak tvrdil, že původně chtěl sníst pouze rajčata ze zahrady, ale zaplněné ledničce nešlo odolat. Teď mu hrozí až tři roky vězení.

Na Hanušovicku ukradli semafor 

HANUŠOVICE – Přenosný semafor za třicet tisíc korun ukradl zloděj z opravované silnice v Podlesí na Hanušovicku. Přístroj zmizel v noci na pondělí 13. září a na místě měl regulovat dopravu. Kromě krádeže se pachatel dopustil i trestného činu ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení.

Kurýr přišel o peněženku 

LIBINA – Hbitý chmaták úřadoval v úterý 14. září v Libině. Podařilo se mu okrást kurýra zásilkové služby. Během toho, co poslíček předával balíček, mu z kabiny auta ukradl peněženku, kde bylo osmnáct tisíc korun, platební karta a osobní doklady řidiče.

Mladík ujížděl policii. Jeho únik skončil trapasem 

OLŠANY – Třiadvacetiletý mladík se v neděli 12. září pokoušel ujet silniční hlídce v Olšanech. S felicií prokličkoval obcí a zastavil u paneláků, kde se nešikovně pokoušel přemístit na sedadlo řidiče. Policistům, kteří ho přitom sledovali, tvrdil, že se chtěl vymluvit a řízení vozu popřít. Mladý muž nepředložil hlídce řidičák, zato měl pozitivní test na drogy. Nakonec odmítl lékařské vyšetření s odběrem krve, protože má prý strach z jehel.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava