Bránil les proti motorkářům, skončil v nemocnici

ZLATÉ HORY - Poranění hlavy, oka a pohmoždění žeber i zad způsobil pětašedesátiletému lesníkovi jeden ze tří motorkářů, kteří se v neděli dopoledne na svých strojích proháněli v lese nedaleko Zlatých Hor. Motorkář lesníka napadl poté, co je upozornil na porušení zákona o zákazu vjezdu motorových vozidel do lesa.

Lesník na agresivní motorkáře narazil při pochůzce v lese. Ilustrační foto: ČRo

Lesníka převezla záchranná služba do jesenické nemocnice a nyní se léčí doma. Útok na lesníka vyšetřuje policie, řekla mluvčí jesenické policie Tereza Neubauerová.

Lesník na agresivní motorkáře narazil při pochůzce v lese. "Poté, co je začal fotit, jej jeden z motorkářů fyzicky napadl, v důsledku čehož lesník upadl na zem a při tom z ruky vytratil mobilní telefon. Motorkáři mobilní telefon zvedli ze země a odhodili do lesního porostu. Lesník napadením utrpěl zranění, se kterým musel být ošetřen v nemocnici," přiblížila Neubauerová.

Mluvčí Arcibiskupských lesů a statků Olomouc Dagmar Málková řekla, že lesník v neděli prověřoval informaci o tom, že po lese jezdí motorkáři. "Jakožto zaměstnanec správy lesa se proto vydal za nimi, aby celou situaci vyřešil. Motorkáři si na něj počkali a po krátké výměně názorů a pokusu našeho kolegy si je alespoň vyfotit pro potřeby policie jej povalili na zem. Útočníci lesníkovi způsobili poranění hlavy, oka a pohmoždění žeber i zad," řekla Málková.

Sám proti přesile

Poraněného lesníka odvezla záchranná služba do nemocnice v Jeseníku, kde podstoupil podrobná vyšetření a poté byl propuštěn do domácího léčení. "Velice nám záleží na prošetření celého případu a dopadení všech viníků. To, co se stalo, je naprosto nepřípustné a pachatelé musí být adekvátně potrestáni. Vážíme si našeho kolegy, který se neváhal postavit problému a hájil svou profesi i lesní zákon, ačkoliv agresoři byli v početní přesile," řekl jednatel Arcibiskupských lesů a statků Olomouc Arnošt Buček.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava