Collegium vocale uvede mši pro katedrály

ZÁBŘEH - Silný kulturní zážitek slibuje vystoupení padesátičlenného smíšeného sboru Collegium vocale z Olomouce, který se představí v neděli 6. října od 15 hodin v zábřežském kostele sv. Bartoloměje.

Smíšený sbor Collegium vocale koncertuje po celé Evropě. Foto: zk

Pěvecký sbor pod vedením sbormistryně Růženy Saligerové patří mezi prestižní olomoucká hudební tělesa a při svých koncertech pravidelně spolupracuje se členy Moravské filharmonie nebo Moravského divadla. Za dobu své působnosti těleso koncertovalo v mnoha evropských zemích, vydalo také CD s nahrávkou České mše vánoční J. J. Ryby s doprovodem orchestru a světoznámých varhan z chrámu sv. Mořice v Olomouci.

Koncert zakončí společné vystoupení obou sborů

Na zábřežském koncertu sbor na varhany doprovodí organolog olomoucké arcidiecéze Jan Gottwald, jako host vystoupí mohelnický dětský pěvecký sbor Arietta.  

„V druhé polovině koncertu zazní monumentální katedrální mše Charlese Gounoda pro sbor a varhany, její závěrečnou část pak přednesou oba sbory společně,“ zve na koncert duchovní vokální hudby Zdeněk David ze Zábřežské kulturní. Vstupné na akci je dobrovolné.




INZERCE
SPEA SPEA

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1
INZERCE
Auto _ Kubíček