Poutník mezi fantazií a realitou

Malíř, grafik a sochař Josef Werner osobně uvede svou výstavu grafiky v šumperské Eagle Gallery. Čech, žijící v Bavorsku zahájí vernisáž ve čtvrtek 20. června.

Absolvent Akademie výtvarného umění v Mnichově u profesora K. F. Dahmena se už od svých studií zaměřuje na techniku leptu, kde dosahuje vysokého stupně dokonalosti. Wernerova grafika nás zavádí do světa poezie, kde se stále ještě nachází dost prostoru na snění, do světa mezi realitou a fantazií. Jeho díla neilustrují skutečnost. Ve své tvorbě spíše nalézá svůj svět, podřízený zákonům malířství, harmonický, někdy kritický, plný absurdit, rozporu, ale i humoru, za hranicí reality.

Josef Werner se narodil v roce 1945 v Kraslicích. V roce 1968 emigroval do Německa, pracoval v atelierech a tiskařských dílnách v Mnichově a v New Yorku, od roku 1985 pracuje a žije v Prienu u Chiemského jezera v Bavorsku.

Jeho práce jsou zastoupeny v mnoha veřejných i soukromých sbírkách, absolvoval více než 150 samostatných výstav po celém světě, získal 37 národních a mezinárodních cen za grafiku.

Výběr z Wernerova grafického díla si můžete prohlédnout i zakoupit v Eagle Gallery, v Galerii Fabrika, Kabinetu grafiky na ulici Nemocniční č. 8 v Šumperku, a to až do dernisáže, která výstavu ukončí 5. září.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Radio Haná
INZERCE
TV Morava