Kino bude patřit dětem

„Vydejte se s námi na podivuhodná dobrodružství na křídlech dětského filmového festivalu Malé oči, který je určen nejen malým, ale všem zvídavým divákům. Vyrazte na oblíbenou akci, která vedle projekcí slibuje i zábavný doprovodný program,“ zve do Retra tým zábřežského kina. Malé oči zde vypuknou v neděli 19. listopadu.

Festivalový program odstartuje o půl druhé odpoledne loutkový animovaný film Tonda, Slávka a kouzelné světlo, u kterého se budou bavit nejen děti, ale i dospělí. Bezprostředně po filmu se ve všech prostorách kina rozproudí originální tvůrčí dílny. „Ty mají za úkol děti nejen pobavit, ale také pootevřít dveře do kouzelného světa filmových zázraků. Pohrajeme si se zvukem, filmovými triky, ale také se na chvíli zavřeme v temné komoře, v níž děti zažijí dobrodružství s fotogramem – grafickou technikou, která za použití světla a fotopapíru vytváří opravdová překvapení. Vše doplní dílna výtvarná, kde si děti na své výtvory vyrobí stojánek z malovaného kamínku,“ zve na bohatý doprovodný program vedoucí kina Věra Smrčková. 

Festival uzavře unikátní snímek Howlův kráčející hrad, legendární film japonského animátora Hajao Mijazakiho. Ten zde v kulisách fantaskního světa čarodějů rozvíjí citlivé pojednání o tom, že zevnějšek není vším. Podrobné informace o festivalu Malé oči nabízejí webové nebo facebookové stránky kina Retro.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Radio Haná
INZERCE
TV Morava