Elektromobilitě se daří i u nás v kraji

Odběry bezemisní energie na stojanech ČEZ vzrostly v Olomouckém kraji o 16 procent. Tisíce nových elektromobilů na českých silnicích a desítky dalších postavených stanic v síti ČEZ – to jsou hlavní hnací motory pro letošní dynamický nárůst odebírané zelené elektřiny v největší domácí síti veřejných dobíjecích stojanů. Ta v 1. pololetí dodala 2,1 milionu kWh, o téměř půl milionu více než loni.

"V Olomouckém kraji elektromobily odebraly za pololetí 75 580 kWh oproti loňským pololetním 65 151 kWh, což znamená nárůst o 16 procent. Elektromobilisté nejvíce využívali olomoucké stojany u McDonald´s a před prodejnou Samohýl Motors, ale také u Kauflandů v Jeseníku a Zábřehu," upřesnil mluvčí energetiků Vladislav Sobol. 

Trend je jasný 

Už dnes je jisté, že elektromobily v České republice začnou přibývat po desítkách tisíc ročně a veřejná dobíjecí infrastruktura na to musí být připravena. "Nám se letos daří držet rychlé tempo výstavby a zahušťování veřejné sítě po celé zemi. V místech s vysokou frekvencí dopravy a poptávkou po rychlém dobíjení budeme pokračovat ve výstavbě stanic s výkony nad 150 kW, a díky rychlejšímu dobíjení tak šetřit čas řidičů. Těm navíc díky certifikaci původu elektřiny z obnovitelných zdrojů garantujeme odběr skutečně bezemisní energie,“ doplnil místopředseda představenstva a ředitel divize obchod a strategie Pavel Cyrani.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava