Bílá pastelka letos vynesla méně než vloni. Viníkem je koronavirus

OKRES – Zhruba pětasedmdesát tisíc korun letos na Šumpersku vynesla říjnová Bílá pastelka. Vloni se během stejné sbírky podařilo nashromáždit 125 tisíc korun. Průběh jedné z nejstarších charitativních akcí v Česku poznamenal covid-19.

Bílá pastelka se bez dobrovolníků neobejde. Letos to bylo s jejich sháněním těžší. Foto: -red-

„Měnící se vládní nařízení nám komplikovalo spolupráci se školami a do poslední chvíle nebylo jasné, zda studenti vyjdou do ulic nebo ne, a tak jsme se snažili získat nové dobrovolníky, kteří by se do sbírky zapojili,“ vysvětluje Soňa Bezděková ze Sjednocené organizace nevidomých a slabozrakých (SONS) v Šumperku. 

Problémem byl také nižší počet dárců v ulicích, kteří se kvůli koronaviru letos zdržovali doma. Navzdory nižšímu výtěžku považují organizátoři Bílé pastelky letošní ročník za úspěch. Nebýt obětavosti lidí, byly by finanční dary ještě nižší.

Přispět na pomoc můžete během celého roku

„Moc děkujeme všem dárcům, jejich pomoci a solidarity si velmi vážíme. Rovněž moc děkujeme médiím, školám a obcím za podanou ruku při propagaci Bílé pastelky a za skvěle fungující spolupráci,“ dodala Bezděková.

Přispět na pomoc lidem postižených zrakovou vadou může veřejnost během celého roku, a to například prostřednictvím sbírkového účtu. Podrobnosti najdou zájemci na www.sons.cz.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava