Na Šumpersku propukla nákupní horečka, může za to ohlášený lockdown

OKRES – Přeplněné stavebniny, do noci obsazené kadeřnické salóny nebo potíže s dostupností některé spotřební elektroniky. Ve středu 21. října vzali lidé v našem regionu obchody útokem, aby se předzásobili kvůli ohlášenému lockdownu.

Kadeřnice měly ve středu práce až nad hlavu. Dnes jejich salony zejí prázdnotou. Foto: -red-

„Vidíte tu díru mezi ledničkami? Tak tam jsme dneska dali jeden mrazák, co nám přišel, neohřál se tam ani půl hodiny, ani madlo jsem nestačil namontovat, a byl pryč,“ popsal svoji včerejší zkušenost prodavač jedné ze šumperských elektroprodejen. 

Z mrazáků se stalo nedostatkové zboží – lidé si stejně jako při jarní vlně covidu dělají zásoby. Ve velkém mizí také webkamery – ty zase vykupují školáci, aby se mohli účastnit distanční výuky.

Materiálem se předzásobují také kutilové, kteří ve středu zaútočili na prodejny stavebnin a hobby markety. "Kvůli lockdownu budu mít teď čas na odkládané projekty," uvedl návštěvník šumperského Kinekusu Martin Šafář.

Kadeřnice pracovaly přesčas

Obsazeno až do hluboké noci měly ve středu 21. října kadeřnické salóny v Šumperku. Dnes kvůli lockdownu neotevřelo žádné.

„Lidí bylo hodně a dělala jsem přesčas, většinou šlo o stálé zákazníky. Občas někdo zavolá, jestli se nemůže nechat ostříhat, i přes to, že musíme mít zavřeno. Všechny takové požadavky ale odmítám,“ dodala Alena Dohnálková, kadeřnice ze Šumperka.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava