Města nabízí letní brigády. Ne ale všechna

OKRES – Studenti, kteří hledají letní brigády, mohou využít nabídek některých měst v okrese. Aktivní je v tomto směru hlavně Šumperk. Zájemcům nabízí za práci 110 korun na hodinu s tím, že musí jít o osoby s trvalým pobytem ve městě.

Brigádníci mají pomáhat hlavně s údržbou zeleně. Foto: red

„Přesné informace včetně termínů jednotlivých pracovních turnusů budou známy na konci května, zájemci o brigády se však mohou hlásit už nyní. Pokud bude přihlášek více než pracovních míst, rozhodovat bude pořadí, v jakém se zájemci o brigády přihlásili," uvedl Ondřej Polák, člen správní rady Podniků města Šumperka.  

Mladí lidé ve věku od 15 do 18 let se mohou registrovat prostřednictvím e-mailu administrativa@pms-spk.cz nebo telefonicky na čísle 583 212 261. Brigádníci budou mít na starosti především péči o zeleň.

Zábřeh ano, Mohelnice spíš ne

O brigádníky má zájem také Zábřeh. „Aktivně ale studenty oslovovat nebudeme, protože máme z minulých let zkušenosti, že se hlásí sami,“ uvedl František John, starosta Zábřeha.

Smůlu mají školáci, kteří by o městskou brigádu měli zájem v Mohelnici. „Žádný větší nábor nechystáme, personálně máme totiž téměř všechno zajištěné,“ dodal Aleš Heidenreich, jednatel městského a kulturního centra.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
ZdeInzeruj Sumperk
INZERCE
TV Morava