Firma končí se stavbou knihovny. Hotové jsou jenom základy

MOHELNICE – Projekt nové knihovny v Mohelnici se komplikuje. A pořádně. Firma, která vloni s její stavbou začala, totiž v projektu nechce pokračovat. Místo alespoň hrubé stavby jsou dnes hotové jenom základy.

Místo nové knihovny zůstalo v Mohelnici po stavební firmě prázdné staveniště. foto: red

„Dodavatel si stěžoval na řadu komplikací – drahý materiál, nedostatek subdodavatelů a celé se to prodlužovalo. My se s firmou chceme co nejdříve domluvit na rozvázání dohody, abychom mohli začít hledat nového dodavatele,“ uvedl Pavel Kuba, starosta Mohelnice. 

Na staveništi knihovny dnes nikdo nepracuje. Kdy se stavební práce rozjedou znovu, není jisté. Vše bude záležet na tom, jak rychle se městu podaří nového dodavatele sehnat.

Město řeší, jak z problému ven

„V současné době s firmou řešíme, za jakých podmínek smlouvu s městem ukončíme. Určitě budeme požadovat nějaké kompenzace. Návrh teď posuzují právníci a bude se jím zabývat zastupitelstvo města,“ dodal starosta Kuba.

Původně měla knihovna stát už letos. Kromě půjčování knih chtěla lidem nabídnout i další prostory pro pořádání kulturních a společenských akcí, které dosud ve městě chybí.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
ZdeInzeruj Sumperk
INZERCE
TV Morava