První rozhodnutí bosse Velčovského po fiasku v nižší soutěži, trenéři zůstávají

ŠUMPERK - Fanoušci šumperských hokejistů si zvykají na dietnějši časy. Fakt, že se jejich oblíbený sportovní klub neprodral do vyzařovací fáze druhé ligy, někteří jedinci nenesli lehce. Při posledních domácích zápasech to dali hlasitě najevo.

Tomáš Sedlák je velkým srdcařem. Osud mužského hokeje v Šumperku mu nebyl nikdy lhostejný. Foto: Draci Šumperk/Věra Václavková

Největší kritiku schytal klubový šéf Vladimír Velčovský, který po sestupu z Chance ligy vyhlásil útok na umístění do šesté pozice. "Vladimíre, Vladimíre, co bude dál? Velčovský ven!" vypustili ze svých hrdel největší kritici a své pohledy směřovali na horní ochoz ve VIP zóně.

Trenéři zůstávají

Co bude dál? Velčovský se rozhodl pro první zásadní verdikt. U týmu bude pokračovat jako hlavní trenér Tomáš Sedlák. K ruce mu bude i nadále Radek Fischer.

"Chtěli jsme se probojovat do play off, to nám bohužel těsně nevyšlo. Řekl bych, že bez toho je všechno takové nijaké. Na druhou stranu si je potřeba přiznat, že když jsme ze začátku figurovali na předposledním, respektive posledním místě, daleko reálnější byla hrozba sestupu. A to by byla pro Šumperk, jakožto hokejové město, velká pohroma. Takže jsme prioritně bojovali o udržení druholigové příslušnosti. A já si myslím, že jsme sestup reálně odvrátili, až když jsme jeli ve čtrnácti lidech do Valašského Meziříčí, kde se nám podařilo vyhrát," rekapituloval v rozhovoru pro oficiální dračí web Sedlák.

Je na čem stavět

"Myslím si, že je pořád na čem stavět. Když se tým vhodně doplní, zase se můžeme někam posunout. Nemůžu a ani nechci letošní sezonu hodnotit negativně. Na to, kolik nás bylo, to byl povedený výkon," dodal kouč Draků.

Úzký kádr plný šumperských odchovanců za daných okolností dělal, co mohl. Výrazně mu prospělo dvouměsíční zapojení Michala Mikesky. Někdejší reprezentační útočník během krátké doby vtiskl utrápenému týmu herní tvář, a než kývl na nabídku Přerova, zaznamenal s ním několik důležitých výher.

Není na co čekat, hledání započalo

To už stál v brankovišti Denis Irgl. Mladý gólman se stal po svém příchodu z Vítkovic jedním z hlavních strůjců obratu k lepšímu. Stejně jako občasná výpomoc střídavých startů z Prostějova a Přerova. Přítomnost Drtila, Pěnčíka či slovenského forvarda Nemce byla pokaždé citelně znát.

Jestli bude velký oblíbenec fanoušků Irgl ve Škoda aréně pokračovat, to se teprve uvidí. „Zavčasu chceme mužstvo vhodně doplnit. Intenzivně už pracujeme na posílení kádru, přičemž prioritou pro nás zůstávají šumperští odchovanci a hráči, kteří mají k Šumperku nějaký vztah," nastínil Tomáš Sedlák.





INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava