Postupový sen vyprchal na šumperské půdě. Asper sváděl se zlínskými Lvy marný boj na všech frontách

ŠUMPERK, MOHELNICE – Kdepak. Ačkoliv se výchozí pozice šumperských florbalistů před domácími odvetami čtvrtfinálové série Národní ligy jevila jako velmi nadějná, postupová euforie zaplavila zlínskou šatnu. Nutno konstatovat, že po právu.

Utrápený výraz Jiřího Trávníčka po skončení čtvrtfinálové série mluvil jasnou řečí. Zklamání se dalo krájet na velké kusy. Foto: mum

Štiplavý hosté dokázali v důležitém třetím střetnutí zlikvidovat dvoubrankové manko, jemuž čelili za nepříznivého stavu 3:1. Podařilo se jim to s přispěním šumperské nedisciplinovanosti, což platilo zejména o osudovém zkratu obránce Mrázka.  

Titanic se začal potápět 

Jeden z klíčových beků vyfasoval za nesportovní chování dvouminutový trest a navrch osobní desítku. Těžce zkoušená šumperská loď se od té chvíle začala potápět a s každou další inkasovanou gólovou ránou nabírala čím dál větší množství smrtící vody. Nakonec dopadla jako slavný Titanic. A to doslova.  

Asper nemohl silnému soupeři čelit v optimálním složení. V sobotu scházeli Venouš s Maixnerem, o den později nebyl schopen odehrát celé utkání zdravotně indisponovaný Trávníček. Aby toho nebylo málo, pro zranění odstoupil mladý zadák Harapát. Větší a kvalitnější možnosti Valachů při skládání sestavy pro oba duely sehrály jednu z velmi důležitých rolí, a to hlavně s ohledem na rozdílné množství použitelných sil. 

Další blikance = další problémy 

Šumperští florbalisté se nechtěli vzdát bez boje, a přestože jim osud příliš nepřál ani v neděli, rvali se do poslední chvíle. K vlastní smůle si podřezávali větev stylem povážlivých hazardérů, kteří neumí ukočírovat své emoce. Daniel Venouš v prostřední části zkopíroval sobotní zatmění parťáka Mrázka a nemalou část zápasu proseděl na trestné lavici. V závěrečném dějství pak v době narůstajícího náporu domácího mužstva pohřbil veškeré naděje zbytečným zákrokem u mantinelu další navrátilec Maixner.   

Cílená zlínská volba: Chtěli jsme se učit 

“Šumperk jsme si pro play-off vybrali, protože víme, že když zabere, tak je zle. Umí nečekaně vystřelit z jakékoliv pozice, je silný ve hře jeden na jednoho a důrazný v osobních soubojích. Každý zápas hraje do konce a nikdy se neví, jak to skončí. Chtěli jsme se učit a něco jsme se naučili,” konstatoval trenér Zlína Vladimír Blažek. 

“Série emočně postupem času gradovala, což k vyřazovacím bojům patří. Pokud bych měl pojmenovat dva hlavní faktory, které rozhodly, pak to byla šířka kádru a o trošku větší psychická odolnost na straně protivníka. Nezbývá nám nic jiného, než Zlínu sportovně pogratulovat k zaslouženému postupu. Celkově byl lepší. Pokud jde o nás, myslím si, že se nemáme za co stydět,” stál si za svým hrající kouč Asperu Petr Matěj. 

I když to šumperskému Asperu nevyšlo, vysloužil si potlesk na otevřené scéně. Foto: mum 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava