Neplodní Draci pálí slepými náboji. Po čtvrté porážce v řadě hazardují na hraně postupu do vyřazovací fáze

ŠUMPERK - Šumperským hokejistům se vychýlila střelecká mířidla. A to tak, že důkladně. Vůbec se jim to nehodí hlavně s ohledem na skutečnost, že začíná finišovat velmi těsný boj o postup do play-off. Vyřazovací část druhé ligy si po skončení dlouhodobé fáze zahraje osm nejlepších mužstev.

Konečně! Fanoušci Draků můžou od minulého týdne využívat i nově zrekonstruovanou tribunu sousedící s fotbalovým stadionem. Na sobotní souboj s Havlíčkovým Brodem dorazila tisícovka diváků. Foto: mum

Je to jednoduché jako facka. Nedáváš góly, zapomeň na bodovou úrodu. Také ve sportu platí, že sklidíš převážně jen to, co si sám zaseješ. Problém neproduktivních Draků se skrývá v zádrhelu, že jejich ofenzivní snažení ve velké míře kazí používání slepých nábojů na úkor ostrého arzenálu.  

Jeden gól většinou nestačí

Statistiky mluví jasnou řečí. V posledních čtyřech zápasech nedokázali překonat hranici jedné vstřelené branky. Marně se o to pokoušeli ve Žďáru nad Sázavou, v Brně na Technice i v domácím dvojboji proti Havířovu a Rebelům z Havlíčkova Brodu.  

S ohledem na výše uvedené okolnosti můžou považovat za malý zázrak, že alespoň jednou bodovali. Na výživné představení v kvalitním duelu s havířovským lídrem po hříchu o víkendu nenavázali a cenný výsledek nepotvrdili. I když na havlíčkobrodského strážce Nováka vyslali takřka čtyřicet projektilů, o čistý štít připravili výtečně chytajícího brankáře až za stavu 0:3. Nepříznivé skóre kosmeticky zkorigoval úspěšnou dorážkou Adam Polách. 

Ukažte něco navíc, nabádá nespokojený kouč 

“Hrozně mě štve, že nejsme schopni přenášet dobré výkony z jednoho utkání do druhého. Nevím, jestli si v hlavách řekneme, že to teď půjde samo, nebo na tyto mančafty prostě neumíme,” klopil zklamaně oči hlavní trenér Šumperka Tomáš Sedlák. “Že nedáme góly, je věc druhá. Mně prostě vadí, že neplníme, co máme. Kluci bojují, ale chybí mi u nich osobní odhodlanost udělat něco na sebe a nějakým způsobem trochu vyčnívat.” 

Došlo i na vytvoření několika míst k sezení. Nápad šitý horkou jehlou realizovaný na protější straně Škoda arény vyvolal spíše rozpaky. Foto: mum




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
ZdeInzeruj Sumperk
INZERCE
TV Morava