Hokejová bitva plná emocí měla dohru, vedení Draků se rozhodlo vetovat hlavního rozhodčího

ŠUMPERK - Dramatická hokejová bitva plná emocí, kterou rozhodlo až prodloužení, nezůstala bez odezvy. Šumperské straně se představení hlavního arbitra v utkání s Vyškovem nezamlouvalo natolik, že se jej rozhodla vetovat.

Přestože Daniel Vachutka skončil po jednom z mnoha sporných zákroků na zemi, píšťalka hlavního rozhodčího zůstala němá. Po hříchu to nebylo poprvé ani naposledy. Foto: Draci Šumperk/Věra Václavková

Sudí Ivan Čuňočka si mistrovský duel Draků jen tak nezapíská. “Jako klub vyjadřujeme nespokojenost s jeho výkonem a využíváme práva vetace. Až do odvolání nebude delegován na naše utkání. Navíc bude všechno prozkoumáno komisí rozhodčích,” zaznělo v oficiálním prohlášení vydaném ze strany klubového vedení. 

Metr, který nebyl stejný 

Čuňočka sice nařídil ve prospěch domácího mužstva trestné střílení, které proměnil obránce Petr Kubíček, a jednou sáhl k verdiktu z kategorie zjevně kompenzačních, jinak ovšem se svým podivným nerovným metrem nahrával do karet převážně Vyškovu. 

Ne že by si Draci počínali pokaždé čistě a dle pravidel. Zádrhel byl v tom, že stejné nebo podobné prohřešky ve vyškovském podání permanentně přehlížel. 

Trenér Sedlák: Nepustil nás do zápasu  

“Nepustil nás do zápasu. Když jsme měli tlak, následovalo vyloučení. Samozřejmě fauly tam byly a nebylo jich zrovna málo, nicméně byly na obou stranách, a ne jenom na té naší,” zlobil se trenér Šumperka Tomáš Sedlák. “Klukům nemůžu absolutně nic vytknout. Neuvěřitelně dřeli celou dobu. Kdybychom měli lepší zakončení, mohli jsme rozhodnout dřív. Celý týden se poctivě připravujeme, pak na ledě předvedeme perfektní výkon, ale veškerá snaha přijde vniveč. Nedá se nic dělat, jedeme dál,” dodal kouč domácího celku. 

Čuňočkovy verdikty mu častokrát hnuly žlučí. A nebyl sám. Nervózní atmosféra se dala krájet, a to hlavně v hledišti. Početná dračí rodina s tisícovkou diváků na tribuně cítila velkou křivdu. 

Faul – nefaul a bylo hotovo  

Všechno vyvrcholilo v nastaveném čase, kdy muž s píšťalkou vyloučil za faul – nefaul útočníka Antoníčka. Aby toho nebylo málo, navrch mu přidal další dvě minuty za protesty. Následně nechal bez povšimnutí seknutí hostujícího hokejisty do hlavy beka Rutara a Jihomoravané v pokračující přesilovce čtyři na tři rozhodli napínavé střetnutí ve svůj prospěch.  

Chtělo by se říct, zvykejte si. Jaká úroveň soutěže, takoví rozhodčí. Jsou to propojené nádoby. Tohle ale bylo příliš, až moc okaté a nakloněné zároveň. Přitom kádr kvalit Vyškova, v jehož středu tvrdí muziku borci se zkušenostmi z extraligy a první ligy, nemají nic takového zapotřebí.   


 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
ZdeInzeruj Sumperk
INZERCE
TV Morava