Když Malý není malý. Velký šumperský turnaj vyhrála parta kolem známého futsalového bohatýra

ŠUMPERK - Pokud šlo o futsal, nikdy nepatřil mezi výkonnostně malé, neviditelné a tuctové hráče. Naopak. Oldřich Malý v každém týmu vyčníval, a přestože stroj času zastavit nejde, platí to dodnes. Potvrdil to průběh očekávaného turnaje v hale na gymnáziu.

Oldřich Malý (nahoře druhý zprava) oslavil návrat do rodného města ve velkolepém stylu. Se svým výběrem dokráčel až na turnajový vrchol. Foto: fb

Do Šumperka se vrátila sportovní zábava, která v době největšího rozmachu bavila široké okolí a kvantum nadšenců všech výkonnostních kvalit a úrovní. Ta nejvyšší republiková se divákům servírovala zásluhou Delty Real. A že to tehdy před natřískanými ochozy bývala parádní prvoligová jízda...

Bylo se na co dívat

Parta „realiťaků" sestavená kolem bratrů Ondřeje a Martina Málkových nemohla v rozmanité týmové konkurenci chybět ani na prvním šumperském ročníku turnaje s názvem Futsal Tour. Amatérské mistrovství republiky přilákalo do podhůří Jeseníků mužstva ze všech moravských i českých koutů, a to včetně početného zástupu okresních zájemců. Bylo se na co i na koho dívat!

Turnaj střižený do svátečního hávu

Organizátoři pojali dlouhodobě připravovanou akci se vší vážností a snažili se ji obléct do líbivého kabátu. Na pomoc si přizvali známé tváře z velkého fotbalu, které mají zkušenosti s národními výběry. Ať už to byl Radim Breite, Lukáš Juliš, Martin Pospíšil nebo Filip Novák.

Přímo na place ušel nejdelší a nejpozoruhodnější cestu Oldřich Malý team. A Malý znovu nebyl malý. Bývalý futsalový reprezentant a tahoun Frenštátu či Jistebníku z dob minulých si návrat do rodného města zpříjemnil výšlapem na absolutní turnajový vrchol. Za vydatné pomoci spoluhráčů za sebou nechal celé „startovní pole" a za odměnu se mohl pustit do bujarého celovečerního slavení.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
ZdeInzeruj Sumperk
INZERCE
TV Morava