Trenér Mikeska „šlápl na zmizík", nechal se zlákat nabídkou z první ligy

ŠUMPERK - V úvodu sezony často klopýtající mužstvo pozvedl a z tabulkového dna jej dopravil do klidnějších vod na hranici účasti ve vyřazovacích bojích. Paradoxně se z toho vyklubala smůla pro šumperské Draky.

Michal Mikeska se v Šumperku zdržel jen několik týdnů. Foto: Draci Šumperk/Věra Václavková

Proč? Že to nedává smysl? Ale dává. Hlavní trenér hokejového Šumperka Michal Mikeska se totiž s přispěním několikatýdenní dračí mise ocitl v hledáčku klubu z vyšší soutěže a nechal se ochotně chytit do lasa, které po něm hodil prvoligový Přerov. Ruka byla velmi rychle v jiném rukávu.

Za krátký čas dost slušné muziky

Došlo tím k naplnění původní dohody mezi samotným koučem a vedením Draků. Platila jen na dva měsíce, což nebývá úplně obvyklé.

„Moc mu děkujeme za obrovský kus práce, který za tak krátký čas vykonal ve prospěch Šumperka. A zároveň mu přejeme hodně štěstí v novém působišti," zaznělo v oficiálním klubovém oznámení.

Michal Mikeska se rozloučil s jepičím šumperským angažmá vysokým vítězstvím nad Žďárem nad Sázavou. Nečekanou demolici 9:3 řídil hbitý panter Jakub Horký - útočně laděný štírek se přesným gólovým zásahem či brankovou asistencí podílel na sedmi útočných trefách svého celku!

Neměli se za co stydět

Draci sice v dalším kole podlehli tabulkovému suverénovi a v Havířově prohráli 2:5, za předvedený výkon se ale nemuseli stydět.

„Myslím si, že jsme neodehráli úplně špatné utkání. Byly v něm pasáže, kdy jsme měli dobré šance včetně samostatných nájezdů nebo možnosti zakončovat do prázdné brány. Musím pochválit kluky, že to nevzdali a makali celých šedesát minut. Domácí k naší smůle využili sílu čtyř pětek a odjezdili ve vysokém tempu celý zápas. Podle mě to byl rozhodující faktor," zhodnotil zajímavou bitvu na severu Moravy Tomáš Sedlák, jenž se po Mikeskově odchodu znovu chopil hlavního trenérského kormidla. K ruce měl jako asistenta vedoucího mužstva Radka Fischera.

Šumperští hokejisté se zápasově vrátí na důvěrně známý led Škoda arény třetí lednový den. Od šesti hodin večer si to v dalším důležitém střetnutí rozdají s Valašským Meziříčím.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
ZdeInzeruj Sumperk
INZERCE
TV Morava