Parta orientačních běžců ze Šumperka je nejlepší v kraji, obhájila prvenství z loňského roku

ŠUMPERK, SOBOTÍN - Závodní sezona skončila, nastal čas bilancování. Celoroční snažení orientačních běžců z Klubu vytrvalostních sportů přineslo kýžené ovoce. Šumperské ekipě se podařilo obhájit vítězství z minulého roku a obsadit první místo v krajské soutěži žákovských družstev.

Mladí orientační běžci dosáhli triumfu díky poctivé a důkladné přípravě. Foto: rej

Zvednout pohár nad hlavu a vychutnat si sladkou odměnu mohly především opory týmu Alice Tomanková a Vít Štábl. Ale také všichni ostatní, kterým se v honbě za zaslouženým úspěchem podařilo vybojovat byť jediný získaný bod.  

Výpravy po celém kraji 

Od začátku jara až do konce podzimu bylo potřeba absolvovat co nejvíce z devatenácti závodů a zaznamenat v nich co možná nejproduktivnější výsledky. Mladí šumperští reprezentanti museli prokázat um orientace a rychlého běhu ať už v ulicích Bludova či okolo zámku Konice, tak i v lesních terénech. Závodili v prudkých jesenických kopcích i na hanácké rovině notně zarostlé ostružinami. Seznámili se tak s celým Olomouckým krajem.  

Triumfu v celoroční soutěži by nedosáhli bez poctivé a důkladné přípravy. Děti i trenéři ocenili, že zimní dril v tělocvičně, jarní tréninky v lese za deště i sněhu, kroužení na atletickém oválu i letní tábor přispěly k naplnění zlatého plánu a vytvoření dobré party, která táhla společnými silami za jeden provaz. 

Krajský závod v Sobotíně  

Klub vytrvalostních sportů přispěl svou troškou do mlýna a chopil se organizace jednoho ze závodů podzimní části žebříčku. Tratě vedly lesem za hrobkou rodiny Kleinů a ty nejdelší se dostaly až k Anenské studánce nad Petrovem. 

Zázemí našlo na Šumpersku téměř 300 závodníků v sobotínském Ski areálu v těsné blízkosti Apartmánů Kristian. Velké poděkování patří majiteli Resortu Sobotín, jenž se významnou měrou podílel na úspěšném uspořádání povedené akce.  




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
ZdeInzeruj Sumperk
INZERCE
TV Morava