Šumperk zůstává hokejovým městem. Rekordní kanonádě aplaudovala nejvyšší návštěva

ŠUMPERK - Na mnoha hokejových adresách by diváci na utrápený tým zanevřeli. O Šumperku to neplatí. I když Draci nezvládli středeční utkání s Opavou a zůstali přikovaní u dna průběžné tabulky, v následujícím kole je hnala na zteč nejvyšší domácí návštěva.

Richard Nemec se v Šumperku cítí jako ryba ve vodě. Prostředí Škoda arény mu evidentně svědčí. Foto: Draci Šumperk/Věra Václavková

Co by za přízeň takřka tisícovky přihlížejících diváků dal leckterý prvoligový klub. A to včetně Prostějova či Přerova. Kdo vážil cestu na Tyršův stadion, nemusel litovat.  

Večer plný rekordů 

Svěřenci Michala Mikesky nechali zapomenout na střelecké trápení z předchozích zápasů a branku Velkého Meziříčí zasypali jedenácti gólovými trefami. Jak stylové. Rekordní kanonádě aplaudovaly rekordně zaplněné ochozy. 

Pod vydatné ofenzivní hody se nejvýraznější měrou podepsala první formace. Zvláště pak dvě posily z vyšší soutěže. Přítomnost Tomáše Drtila a Richarda Nemce byla překvapivá a v konečném součtu sehrála klíčovou roli.  

Šumperský odchovanec Drtil potřeboval pouhých čtrnáct minut, aby zapsal jeden z nejrychlejších hattricků zkompletovaných z pozice obránce. Navrch přidal tři asistence.

Zahraniční posile Škoda aréna svědčí 

A slovenský útočník Nemec? Tomu střídavé starty z Přerova evidentně svědčí. Také šikovný centr skóroval třikrát a jeho bilance spojená s dračím dresem stojí za to. Ve třech duelech po boku Vachutky a spol. nastřádal úctyhodných 11 kanadských bodů! 

“Jsem hrozně vděčný, že mi trenéři dávají na ledě tolik prostoru. V Přerově se mi vstup do sezony vůbec nepodařil, v Šumperku jsem se znovu nastartoval. Každý další zápas, který odehraji, mi hrozně moc pomáhá a dodává mi sebevědomí. Do Přerova se pak vracím o to víc připravený, a hlavně motivovaný k tomu, abych i tam ukázal daleko víc,” svěřoval se mladý forvard. 

Právě jeho příjmení vyvolávali nadšení fanoušci s velkou chutí. Aby ne, když řádil jako černá ruka. „Atmosféra je tu úžasná. Fanoušci chodí, i když se zrovna moc nedaří, a stále nás podporují. Jsou výborní. Je radost před nimi hrát. Už dlouho jsem neslyšel, aby někde skandovali moje jméno.“ 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
ZdeInzeruj Sumperk
INZERCE
TV Morava