Zpátky na dně... Pojďme všichni bojovat za Šumperk, burcuje útočník Jaroš

ŠUMPERK - Je to tady zase. Trápení. Rozpaky. Zápasy provázené beznadějí. Hokejisté Šumperka po tragickém úvodu a následném částečném vzepětí v podobě čtyř utkání v řadě, v nichž bodovali, třikrát za sebou výsledkové pohořeli.

Štěpán Dudycha je zpátky v Šumperku. V Jihlavě mu hokejová pšenka příliš nekvetla. Foto: FCB

Když už se zdálo, že konečně nacházejí větší pohodu, nezvládli dvě venkovní výzvy. Ve Žďáru nad Sázavou dokonce schytali potupného bůra, aniž by sami jedinkrát udeřili. O moc lepší to nebylo ani na jihu Moravy, kde nestačili na průměrnou Techniku Brno.  

V průběžném pořadí znovu uvízli na poslední pozici, která pochopitelně nikomu nevoní. Absolutní tabulkové dno znamenající po uplynutí základní části nucenou účast v baráži o odvrácení sestupu do krajského přeboru je zase smutnou realitou.  

Přišli nový trenér a (staro)nové tváře  

Vedení klubu se nepříjemnou situaci snaží řešit. Angažovalo nového trenéra Michala Mikesku a stále se poohlíží po hráčském trhu.  

Vítanou trefou do černého se zdá být získání mladého vítkovického gólmana Denise Irgla, s jehož pomocí se podařilo zkvalitnit často kritizovaný brankářský post. Návrat z Dukly Jihlava ohlásil důrazný bek Štěpán Dudycha, z Prostějova pak zamířil zpátky do známého prostředí i vytáhlý útočník Petr Antoníček. Novou tváří je Richard Nemec, jenž může vypomáhat z prvoligového Přerova.  

Dva góly za tři utkání  

Šumperku to přestalo střílet. Dva góly dosažené ve třech posledních utkáních mluví jasnou řečí. "Naše hra stále hoří na neproměňování šancí. Trefili jsme snad šest tyček, k tomu jsme zazdili pět velkých gólovek," postěžoval si po vysoké porážce ve Žďáru asistent hlavního kouče Tomáš Sedlák.  

"Hokej se nehraje na krásu, ale na góly. To je holý fakt. Když máme v zápase pět tutovek, tak neexistuje, abychom nedali branku. A jestli je hráč mladý, starý, zkušený nebo nezkušený, to je úplně jedno. Jednoduše řečeno, když jste sám před bránou, musíte skórovat. To platí pro všechny," hořekoval v rozhovoru pro klubový web Tadeáš Jaroš.  

Právě od pracovitého forvarda se očekává, že potáhne šumperskou ofenzívu. Jeho příspěvek ale zatím nemohl nikoho nadchnout, stejně jako v případě Daniela Vachutky či předsezónních nováčků ze Slovenska a Švédska.  

"Každý si musí sáhnout do svědomí. Třeba když neplní trenérovy pokyny, dělá si věci podle svého a my kvůli tomu inkasujeme. Jestli chce hrát a bojovat za Šumperk, nesmí se takové chyby dál stávat. Mně tohle hodně vadí, protože Šumperk je pro mě srdcovka a mám to tady rád," svěřoval se Jaroš. "Přijde mi, že to někteří berou až moc lehkovážně. Chybí mi od nich větší chuť vyhrávat," dodal nespokojeně. 

Je potřeba fungovat jako tým! 

Spokojený nemůže být ani Michal Mikeska. Ve středu večer musel trávit další nezdar. Byl z kategorie očekávaných, přesto zamrzel. Hlavně kvůli neefektivní útočné fázi a několika školáckým chybám. Nejvíc bila do očí špatná výměna hráčů při střídání. Sebevědomý Havířov uměl zbytečných přehmatů využít.  

“Druhá věc je zakončení. Momentálně trénujeme v podstatě jenom střelbu a věci v útočném pásmu. Zbytek úplně vypouštíme,” odhalil bývalý agilní centr. “Bohužel do zápasů nepřenášíme nic, co bychom z tréninků chtěli vidět. Stále se nemůžeme dostat do toho, abychom hráli jako tým,” posteskl si Mikeska. 

Proti Havířovu mohl nasadit dva beky domluvené na střídavý start. Na místo činu se vrátili Tomáš Drtil a Martin Pěnčík. Oba za normálních okolností nastupují za Prostějov. “Posily splnily, co měly. Zejména kluci v obraně byli hodně cítit,” těšilo šumperského trenéra.  

Jeho svěřencům nešla upřít snaha. Mnohdy ale sama o sobě nestačí. A to ani ve druhé lize. Zvlášť když musíte čelit takovému těžkému kalibru, jakým je nadupaný havířovský AZet. “Makáme, bojujeme a nevzdáváme se,“ prohlásil po propadu na dvanáctou příčku trenérský vůdce Draků.  

V sobotu povede svůj výběr proti nebezpečným Rebelům z Havlíčkova Brodu. Ve Škoda aréně se bude hrát od 17 hodin.   





INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
ZdeInzeruj Sumperk
INZERCE
TV Morava