Šumperští florbalisté skloubí dvě věci najednou. Prostřednictvím domácí premiéry vyzývají k podpoře malého Šimona

ŠUMPERK – Musíme si pomáhat. Je velmi chvályhodné, když sportovci nemyslí jen sami na sebe a na výsledkovou stránku svého snažení. Šumperští florbalisté by mohli názorně přednášet, jak to má vypadat. Dokazuje to iniciativa, která bude provázet jejich premiérové domácí utkání v novém ročníku Národní ligy.

Florbalisté Asperu nakročili do nové sezóny vítěznou nohou. Jen tak dál, pánové! Foto: FCB

„Byla to dlouhá pauza, ale je to tady znovu. V sobotu si to rozdáme se soupeřem z Havířova, který stejně jako my úvodní duel vyhrál. I proto se dá očekávat, že to bude vyhrocený zápas, který diváky pobaví. Zvlášť když naše bitvy v domácím prostředí na gymplu nejsou nikdy v klidu,“ pousmál se Jiří Trávníček. 

Jedenáct statečných vyválčilo všechny body

Byl to právě elitní střelec Asperu, který se nemalým dílem podílel na skalpu kousavých Hranic v zahajovacím kole. Šumperk zlomil odpor snaživého protivníka až v závěrečné osmiminutovce, kdy udeřil pětkrát v řadě a překulil na svoji stranu nerozhodné skóre 3:3. Trávníček v čase 59:22 zkompletoval hattrick a stanovil konečný pětibrankový rozdíl.

„Museli jsme bojovat v jedenácti lidech, moc nám nepomáhalo ani velké teplo v hale. I takový bývá někdy florbalový život. Nelehký a plný překážek. Díky všem hráčům za morál, který jsme jako tým předvedli,“ bilancoval potěšeně Ondřej Mrázek. Hrající kouč doufá, že se jeho svěřencům podaří udolat i havířovský Slovan a proměnit domácí výzvu ve druhé vítězství.

Přijďte podpořit dobrou věc

V sobotu nepůjde jen o sport. „Zápas je spojen se sbírkou pro Šimona Polácha, kterému chceme pomoci v jeho životní cestě. O jeho příběhu lze najít více informací na webových stránkách,“ potvrdil za celý klub Trávníček.

Očekávaný večer bude provázet iniciativa DĚTI DĚTEM, která bude mimo jiné i předávat ocenění vybraným hráčům za předváděné výkony. Kterých se to konkrétně týká?

Přípravka: Lukáš Folwarczný

Elévové: Vojtěch Zika

Mladší žáci: Adam Slončík

Starší žáci: Rostislav Žák

Dorostenci: Jan Jarmar

Junioři: Matěj Pírek

Starší žákyně: Eliška Vondráková

Dorostenky: Lilien Minaříková


KDY: sobota 16. září

ČAS: 19:00

KDE: sportovní hala Gymnázium Šumperk

VSTUPNÉ: 30 Kč - sbírka pro Šimona






INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
ZdeInzeruj Sumperk
INZERCE
TV Morava