Vedení Draků překvapilo, povolalo do zbraně hokejisty ze Skandinávie

ŠUMPERK – Chceme sázet na klubové odchovance a hráče, co v minulosti prošli Šumperkem, hlásalo vedení hokejových Draků před spuštěním společné letní přípravy. O to větším překvapením bylo složení sestavy, která vyjela ze šatny k prvnímu přátelskému utkání proti Opavě.

Jako jeden z mála snesl v utkání proti Opavě přísnější měřítko navrátilec Tadeáš Jaroš. Foto: Draci Šumperk

Mnozí se nestačili divit. Justus Jaakkola, Alex Nilsson, Otto Pitkänen. Jak se zdá, realizační seskupení v čele s trenérským štábem a šéfem klubu Vladimírem Velčovský při hledání posil nemíní lovit pouze v českých a moravských luzích a hájích. Do duelu s opavským Slezanem zasáhla hned trojice nováčků z daleké Skandinávie.

Na druholigového starousedlíka to nestačilo. A to ani přes nadějné vedení 2:0. Ze zmíněného tria se do zápasových análů zapsal pouze posledně jmenovaný dvacetiletý Fin, jenž ve 28. minutě vymyslel druhý gól domácího mužstva. 

Na úvod porážka 2:5  

Bylo to naposledy, co hostitelé skórovali. Slezané pěti zásahy v řadě odpověděli nejen na trefu Polácha, ale i vedoucí branku Jaroše v oslabení. Výkon dobře hrajícího křídelníka Tadeáše Jaroše byl jedním z mála pozitiv v jinak spíše nepovedeném večeru. Od základu obměněné mužstvo v plné nahotě ukázalo, že je teprve na začátku velmi dlouhé cesty.  

„Máme kompletně nový tým, trénujeme společně krátce. Na naší hře se to projevilo. Ještě jsme pořádně neřešili ani taktiku, převážně jsme se zaměřovali na fyzickou kondici. Občas jsme díky tomu mohli působit chaotickým dojmem,“ uznal asistent trenéra Tomáš Sedlák. „Byl to teprve první zápas, na jakékoliv hodnocení je ještě brzy,“ dodal dlouholetý obránce Šumperka.  




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
ZdeInzeruj Sumperk
INZERCE
TV Morava