Dva soupeři, dva rozdílné soudky: opavský obr se skolit nenechal, v posledních týdnech „slavné“ Řepiště kladlo odpor jen poločas

ŠUMPERK – Dva soupeři, každý z úplně jiného soudku. Fotbalisté Šumperka si nejprve na vlastní kůži vyzkoušeli, jaké to je, když můžou čelit profíkům z ligové soutěže. O pár dní později je pak čekal návrat na divizní bojiště a v jeho rámci souboj s otloukánkem, který měl plnit roli fackovacího panáka.

Pohárový svátek s druholigovou Opavou přilákal na Tyršův stadion takřka 600 diváků. Foto: mum

V obou případech se jelo podle předzápasových prognóz. Opavský obr se šumperským vyzyvatelem zaskočit nenechal a v očekávané konfrontaci spadající do pohárového MOL Cupu žádné překvapení nepřipustil.

K tomu, aby od začátku tahal za delší konec provazu, mu částečně dopomohla brzká penalta odpískaná za ruku ve vápně. Slezský FC s přispěním přísného verdiktu hlavního rozhodčího získal ještě pevnější půdu pod nohama. Na rozpáleném trávníku hrál prim a ve všech ohledech dominoval. 

Ze zajetých kolejí nevykolejilo favorita ani snížení Tomáše Stašáka na 1:3. Osmnáctiletý mladík hostující na Tyršově stadionu ze Sigmy Olomouc se nerozpakoval vypálit z úctyhodné vzdálenosti a s utěšenou dělovkou by se neztratil v hitparádě nejhezčích gólů uplynulého týdne. 

Jenže to nestačilo. Slezané za podpory početného tábora hlučných příznivců rychle kontrovali a s přehledem dokráčeli k bezpečnému vítězství 5:1.  

„Opava na nás byla dobře nachystaná. V poháru se občas stává, že dojde k nečekanému výsledku, ale tentokrát k němu bylo daleko. Konečné skóre i průběh zápasu odpovídaly rozdílu dvou soutěží,“ uznal sportovně trenér domácího týmu Pavel Tököly.  

„Prešovský beton“ Řepiště rozbilo až druhé dějství  

V nedělním střetnutí to měla být přesně opačná partie. V Řepišti to v poslední době skřípe, po neshodách mezi hlavním mecenášem a vedením Tělovýchovné jednoty došlo k hromadnému úprku všech opor v čele s hlavním koučem Pavlem Zavadilem.  

Odezva na sebe nenechala dlouho čekat. Nejprve ostudná porážka 0:26 v poháru s Prostějovem, poté obavy, zda výrazně oslabené mužstvo plné dorostenců a hráčů z béčka do Šumperka k diviznímu „mači“ vůbec přicestuje. Přijelo, ale dávalo si načas…   

„V týdnu dopsali na soupisku sedm nových hráčů,“ varoval před vzájemným duelem šéf šumperského klubu Ladislav Šabo. Samotné utkání mu příliš radosti neudělalo. Žlutomodří si sice vynutili velkou územní převahu, jenže dlouho šetřili s kloudnějšími ofenzivními nápady a účelným zakončením. 

S brankovou municí se roztrhl pytel až ve druhé půli. Hostitelé po uklidňujícím zásahu střídajícího Nízkého odskočili outsiderovi na dvougólový odstup a ve zbytku nepříliš valného představení nechali zapomenout na břevno podceňovaného soka za otevřeného stavu 1:0. Dlouho znuděné diváky potěšily trefy Ostrovky a Lineta.  

„Dnes bych to přirovnal k I. A třídě. Měli jsme triumfovat větším rozdílem,“ stál si za svým lodivod Tököly. „Povinnost jsme splnili, ale jinak jsem zklamaný. Někteří borci do toho nedali maximum a bylo to od nich statické a bez pohybu. Nehráli jsme jako jeden tým.“      



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
ZdeInzeruj Sumperk
INZERCE
TV Morava