Tradiční Vánoce v netradiční škole Sofie. Příběh radosti, spolupráce a tradic

ŠUMPERK - Vánoce jsou časem pohody, tradic a sdílení. Soukromá základní škola Sofie se rozhodla radostnou adventní atmosféru přenést do komunity a otevřít dveře pro nové způsoby prožívání svátků. Tradiční Vánoce v netradiční škole nejsou jen sloganem, ale skutečným příběhem, jak může spojení generací, kreativity a tradičních hodnot vytvořit nezapomenutelné a inspirativní zážitky pro nás všechny.

Adventní čas jsme v rámci spolupráce vzdělávacích institucí v Šumperku společně s dalšími školami zahájili zdobením vánočního stromečku. Příjemná akce nejenže okrášlila město, ale také vyvolala pocity sounáležitosti a radosti z přicházejících Vánoc. Školská zařízení ve městě spojila své síly a zdobila stromky, které vdechly vánoční kouzlo celé Hlavní třídě. 

Po zdobení vánočního stromku přinesl žákovský parlament Střední školy řemesel do Sofie další nezapomenutelný zážitek. Mikulášova družina se v jejich skvělém provedení postarala o to, aby jejich návštěva byla plná radosti, přátelské atmosféry a aby vykouzlila úsměvy na tvářích celé komunity dětí i jejich průvodců.

Poslední den adventu, který společně strávíme ve škole, nás čeká jedinečný kulturní zážitek. Děti a učitelé Základní umělecké školy v Šumperku pro nás již tradičně připravují speciální program, který bude harmonicky ladit s duchem Vánoc. Věříme, že stejně jako loni v nás i letos probudí radost ze společného prožívání těchto svátků.

Po vánočním koncertu nás čeká tradiční tvoření v rámci Ježíškovy řemeslné dílny, které probíhá ve spolupráci se Střední školou řemesel. Letošní ročník opět přinese příležitost pro vrstevnické vzdělávání, kde mladší a starší žáci budou společně vytvářet vánoční dekorace a dárky.

Ježíškova řemeslná dílna není pouze prostorem pro tvorbu, ale i pro sdílení dovedností a radostí spojených s tradičními vánočními řemesly. Tato aktivita není jen o vytváření krásných výrobků, ale také o posilování vztahů mezi žáky a o udržení živého ducha vánočního období.

Vrstevnické vzdělávání, které se stalo důležitým prvkem vánočního programu, poskytuje žákům možnost nejen učit se od starších, ale také aktivně přispívat k zachování a předávání kulturních tradic. Tato inovativní forma vzdělávání otevírá dveře pro další projekty, které spojují generace a budují silné vztahy v rámci školního prostředí.

Nechť nás tato vánoční atmosféra provází celý rok, ať je nám vzorem k dalšímu budování silnějších komunit a rozvíjení tradic, které nás spojují. Přejeme Vám krásné Vánoce plné lásky, pohody a radosti!

A protože Vánoce jsou o překvapeních, jedno velké rádi pustíme do světa. V rámci našeho neustálého úsilí o poskytování kvalitního vzdělání a o podporu rozvoje našich žáků jsme se rozhodli rozšířit naši vzdělávací nabídku. V příštím školním roce otevřeme druhý stupeň! Věříme, že nové třídy přinesou do naší školy ještě více magie a možností pro individuální rozvoj každého žáka. Bude zahrnovat širokou škálu předmětů a aktivit, které podporují komplexní rozvoj osobnosti a připraví naše žáky na budoucí výzvy.

Věříme, že tato nová fáze školního života našich žáků přinese mnoho radosti, nových přátelství a vzdělávacích příležitostí.

Pro více podrobností a aktuální informace doporučujeme navštívit webové stránky naší školy www.skola-sofie.cz.

V sekci Aktuality naleznete formulář pro vážné zájemce o docházku na druhém stupni.





INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
ZdeInzeruj Sumperk
INZERCE
TV Morava