Poradna FORTEX reality: Komu prodat pole?

Dobrý den. Jsem v situaci, kdy potřebuji vlastní finanční prostředky na opravu domu. Uvažuji o prodeji zemědělských pozemků, které v budoucnu nevyužiji a v současné době by mi peníze z prodeje výrazně usnadnili rekonstrukci domu. Došel mi nějaký dopis ohledně výkupu. Komu pole prodat výhodně?

Do realitního trhu neodmyslitelně patří také prodej polností. Foto: pixabay

Jak se vyhnout nevýhodnému prodeji polností?

FORTEX reality: Určitě nedoporučuji prodej formou ukvapené reakce na došlý dopis s nabídkou od různých finančních spekulantů ze vzdálených velkých měst. Tyto subjekty obvykle kupují půdu s jiným záměrem, než na ni reálně hospodařit.

Proč tedy spekulanti pole kupují?

FORTEX reality: Například z toho důvodu, aby ornou půdu následně prodali místním zemědělcům a to s velkým až 50 % ziskem. Z toho plyne, že spekulanti levně nakupují (nevýhoda pro vlastníka) a draze prodávají (nevýhoda pro zemědělce).

Komu je tedy možno ještě zemědělské pozemky nabídnout a prodat?

FORTEX reality: Ideální varianta je prodej přes spolehlivou a renomovanou realitní kancelář nebo přímo oslovit lokální, finančně stabilní zemědělce, kteří jsou schopni do půdy investovat finanční prostředky a nabídnout prodávajícím férovou tržní cenu.

Lídrem v této oblasti jsou v našem regionu určitě podniky, v kterých můžete získat odbornou radu a konkrétní nabídku k odkupu jako například ÚSOVSKO a. s. nebo jiné.  U větších firem se dá očekávat adekvátní právní zázemí, což je pro řádný přepis nemovitosti bez dalších starostí dost důležité.

Přeji Vám klidný průběh řešení prodeje nemovitostí.

Za realitní kancelář FORTEX reality odpovídala Renáta Venclová, makléřka.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit


INZERCE
ZdeInzeruj Sumperk
INZERCE
TV Morava