I přes rekonstrukci hlavní budovy zábřežský kulturák "jede bomby"

ZÁBŘEH - Ani v polovině března se obyvatelé Zábřehu nudit nebudou. Ačkoliv hlavní budova zábřežského kulturního domu je zavřená z důvodu generální rekonstrukce, pořadatelé lákají na řadu pořadů do kina Retro a kostela sv. Barbory. Z bohaté nabídky si jistě vybere každý.

Brněnský soubor Solitutticelli Cello Quarte nabídne výjimečný koncertní zážitek, při kterém si posluchači vychutnají originální souzvuk čtyř violoncell. Foto: zk

Izer vyprodal Retro dvakrát

Hned dvakrát se budou moci návštěvníci zábřežského kina Retro setkat v úterý 12. března s jedinečným a nezaměnitelným humorem baviče Zdeňka Izera, a to v novém pořadu s názvem Vyndavací, zas tam dací. Příznivci známého komika se opět mohou těšit na řadu skvělých vtipů a imitování celé řady populárních českých i zahraničních zpěváků a zpěvaček. Originální vystoupení je obohaceno o videoprojekce, nejrůznější kostýmy a převleky i o světelné efekty. Obě představení plánovaná na 17:00 a 19:30 jsou již delší dobu beznadějně vyprodaná.

Welzlování představí inspirativní osobnost

Maraton cestovatelských přednášek zábřežského festivalu Welzlování vyvrcholí ve čtvrtek 14. března netradičně – promítáním filmového dokumentu Tour de France ve tmě s navazující besedou a inspirativní přednáškou s Ondřejem Zmeškalem, nevidomý sportovcem, kterému ztráta zraku pomohla najít smysl života. „Ondra přišel o zrak ve dvaceti letech, pak se ale díky sportu znovu vrátil do hry. Zdolal jeden z nejtěžších maratonů světa na Velké čínské zdi, začal se umisťovat na předních příčkách mezi zdravými závodníky na těch nejextrémnějších triatlonových závodech a v roce 2021 jako první nevidomý na světě úspěšně absolvoval v sedle tandemového kola trasu věhlasného cyklistického závodu Tour de France,“ popisuje sportovní úspěchy nevidomého sportovce Zdeněk David ze Zábřežské kulturní. „A právě o zvládnutí téhle extrémní výzvy bude vyprávět,“ dodává. Komponovaný pořad, který má být poctou všem hendikepovaným sportovcům, odstartuje v kině Retro v obvyklých 17 hodin, vstupné na akci je dobrovolné. 


V kině zahraje solitér Baumaxa 

V pátek 15. března zavítá do zábřežského biografu fantom české klubové scény, svérázný – původem litvínovský – písničkář Xavier Baumaxa (vlastním jménem Lubomír Tichý), který nedávno oslavil svoje abrahámoviny dvojkoncertem v Lucerna Music Baru. Na jaře letošního roku se tento vždy autenticky působící muzikant vydává po zemích českých a moravských ukázat posluchačům, že je hudebním solitérem, jehož projev je stále založen na slovních hříčkách, parodiích na různé hudební styly i zpěváky a na popkulturních odkazech. Baumaxův zábřežský koncert startuje v 19 hodin, vstupenky, které se prodávají na místa, lze v předprodeji pořídit za 240 Kč.


Kotvanovci přijedou do Retra 

Rok po svém posledním vystoupení v kulturním domě se Duo Jamaha do Zábřehu vrátí – tentokrát ale zavítá v sobotu 16. března do kina Retro. Oblíbená slovenská dvojice Alfonz a Marián si pro své početné příznivce připravila dvouhodinové koncertní vystoupení, na kterém kromě melodických temperamentních písní opět nebude chybět pravý záhorácký humor. Rodinné duo Kotvanových zahraje pro všechny generace především české a slovenské lidové písně, ale i oblíbené zahraniční hity či evergreeny. Vstupenky na akci se začátkem v 15 hodin se prodávají na konkrétní místa. Také v tomto případě je výrazně výhodnější pořídit si lístek v předprodeji. Zbývá posledních pár míst.


V Barborce se představí čtyři violoncella 

Originální souzvuk čtyř violoncell v podání brněnského souboru Solitutticelli Cello Quartet nabídne další koncert, na který pozve cyklus Bravo do zábřežského kostela sv. Barbory – tentokrát v neděli 17. března. Netradiční seskupení violoncellistů, aktuálně působící ve složení Michal Greco, Alžběta Rolečková, Martina Klimešová a Rudolf Mrazík, zábřežským koncertem oslaví deset let své existence. „Soubor tvořený předními hudebníky brněnské filharmonie staví svůj repertoár na klasické hudbě, ovšem s přesahem do hudby jazzové, rockové či filmové, a také na úpravách známých melodií původně určených pro jiné nástrojové obsazení,“ zve na posluchačsky atraktivní koncert Martin Hroch, dramaturg cyklu Bravo. Vstupné na produkci se začátkem v obvyklých 16 hodin činí v předprodeji 140 Kč, držitelé slevové karty Bravo zaplatí o 40 korun méně. V den koncertu vstupenka podraží o čtyřicet korun. Slevové karty na celou letošní sezonu lze zakoupit v infocentru na ulici 28. října 2 – jedna stojí symbolickou stokorunu, karta pro dvě osoby se prodává za 150 korun.  




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava