Fenomenální houslista Honza Hrubý a kapela Happy To Meet zvou na Keltský večer

ŠUMPERK - Zvučná jména muzikantů hrajících muziku keltských národů nabídne v předvečer svátku svatého Patrika pódium šumperského domu kultury. Keltský večer pořádá kulturák už pošesté. Příznivci zajímavých koncertních zážítků se mohou těšit na vynikající interprety této stylové hudby - domácí oblíbence Happy To Meet a legendárního houslistu Honzu Hrubého s kapelou Kukulín.

Jan Hrubý byl v loňském roce uveden do Beatové síně slávy. Foto: dk

"Kukulín v sobě roubuje muziku ryze českou s vlivy tradiční hudby keltských národů. Podobně je tvořen název kapely. Kukulín je jednak postava z Borovského krále Lávry a jednak jméno irského mýtického hrdiny CúChullaina," připomněla produkční DK Michaela Horáková.

Trio, které se zformovalo po tříletém účinkování v Anglii, Německu a Francii, tvoří Jan Hrubý (housle), Rudolf Hálek (akordeon a klávesy) a Jaroslav Ondráček (violoncello). Jan Hrubý je šumperskému publiku velmi dobře znám. V loňském roce byl v kategorii Osobnost uveden do Beatové síně slávy. Na svém profesním kontě má účinkování s kapelami ETC... Vladimíra Mišíka, Blues Band Luboše Andršta nebo Framus Five Michala Prokopa. 

Ochutnávka hudby i whisky

Stejně tak skupina Happy To Meet je za 26 let svého působení dobře známá všem fanouškům keltské a folk-rockové hudby, kterou interpretuje v českém i anglickém jazyce.

"Zároveň se můžete těšit na ochutnávku kvalitní skotské whisky, kterou zajistí Whisky & Kilt Praha," dodala Horáková.

Keltský večer vypukne v Šumperku v sobotu 16. března v sedm hodin večer.

Vstupné činí v předprodeji 300 korun, v den konání poskočí nahoru o padesátikorunu. 

Kapela Happy To Meet.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
ZdeInzeruj Sumperk
INZERCE
TV Morava