Horování slaví jubileum. Milovníci dobrodružství se sejdou potřicáté

ŠUMPERK - Jubilejní třicátý ročník oblíbeného festivalu Horování nabídne exkluzivní a velmi pestrý program. Pozvání domu kultury přijali horolezci Marek Holeček a Kateřina Mandulová, cestoval a fotograf Petr Pepe Piechowicz, mořeplavec a dobrodruh Petr Ondráček nebo dvorní fotograf olympionika Adama Ondry Petr Chodura. V doprovodném hudebním programu vystoupí písničkář a violoncellista Pavel Čadek.

V programu Horování vystoupí také cestovatel a fotograf Petr Pepe Piechowicz. Foto: dk

„Máme radost, že po šesti letech se do Šumperka vrátí jeden z nejúspěšnějších a nejzkušenějších horolezců současnosti Marek Holeček. Jako první Čech v historii získal hlavní cenu prestižního ocenění Piolet d'Or (Zlatý cepín) za prvovýstup jihozápadní stěnou jedenácté nejvyšší hory světa - Gašerbrum I,“ uvedla produkční domu kultury Michaela Horáková. 

Další hvězdou festivalu bude místním dobře známý Petr Pepe Piechowicz, který uvede přednášku Betony na netradiční téma s lezením po mostech a starých bunkrech.

Pozvání přijal také mořeplavec a dobrodruh Petr Ondráček s autentickým filmovým dokumentem Sám čtyřmi oceány.

Svou cestu na dvanáctou nejvyšší horu světa přiblíží horolezkyně Kateřina Mandulová v programu nazvaném Princezny na Broad Peaku. 

Speciální výstava potrvá až do prosince 

„Speciálně pro festival jsme se spojili i s Petrem Chodurou, který doprovází a fotografuje českého olympionika Adama Ondru. Pro šumperský festival připraví unikátní výstavu fotografií čtyřnásobného mistra světa. Výstava bude k vidění až do poloviny prosince,“ dodala Michaela Horáková.

Součástí letošního ročníku Horování bude tradičně dopolední lezení na umělé stěně pro děti a mládež na Střední odborné škole Šumperk. 

Hlavní festivalový program Horování začne v sobotu 24. listopadu v 16 hodin ve velkém sále Domě kultury Šumperk. Podrobné informace k dalším doprovodným programům najdou zájemci na www.dksumperk.cz a www.stenaspk.cz.





INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
ZdeInzeruj Sumperk
INZERCE
TV Morava