Kino Retro oslaví jubileum vyprodaným koncertem filmové hudby

ZÁBŘEH - V polovině listopadu oslaví zábřežské kino Retro 20 let své existence. Narozeninový večírek v podobě Koncertu filmové hudby zde odstartuje v neděli 12. listopadu v 18 hodin. Vystoupí na něm zábřežský dechový orchestr pod vedením dirigenta Lubomíra Vepřka a za doprovodu zpěváků Elišky Minářové a Petra Ficka.

Slavnostní koncert dechového orchestru v kině Retro je beznadějně vyprodaný. Foto: Petr Krňávek

Společně uvedou koncertní program složený ze známých melodií, které zazněly v legendárních českých i zahraničních filmových hitech, jako jsou Noc na Karlštejně, S tebou mě baví svět, Šakalí léta, Pretty Woman, Hvězdná brána nebo legendární Profesionál. „Dnes Retro slouží nejen pro potřeby filmových projekcí, ale konají se zde mimo jiné i přednášky, divadelní představení, výstavy a také hudební pořady. Proto jsme se rozhodli výročí našeho kina připomenout koncertem filmové hudby, navíc v podání věhlasného domácího orchestru,“ vysvětlil jednatel Zábřežské kulturní Zdeněk David. Ten současně informoval, že koncert je již několik týdnů beznadějně vyprodaný. 

Opravené kino otevřel Josef Somr

Budova na Farní ulici pochází z roku 1900. Zhruba o století později ji město získalo v dražbě a v průběhu roku 2003 objekt prošel rozsáhlou rekonstrukcí. Slavnostního stříhání pásky se 13. listopadu ujal herec Josef Somr za asistence tehdejšího starosty Petra Fabiána. Prvními filmy, které kino odehrálo, byl snímek Jaromila Jireše Žert a Menzelovy Ostře sledované vlaky. Kromě pana Somra se tehdy v Zábřehu objevili herci Václav Neckář, Naďa Urbánková nebo Jitka Zelenohorská.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
ZdeInzeruj Sumperk
INZERCE
TV Morava