Šumperk rozezní zpěv, housle a cimbál. Přijedou Javory

ŠUMPERK - Jedna z nejpozoruhodnějším stálic české hudební scény posledních desetiletí, sourozenecká dvojice Hana a Petr Ulrychovi, zavítá v polovině října společně se skupinou Javory do šumperského domu kultury. Divákům nabídnou vystoupení ve vrcholné fázi své originální hudební cesty.

Hana a Petr Ulrichovi. Foto: dk

„Těší nás, že v Šumperku opět můžeme přivítat sourozence Ulrychovi, kteří jsou už bezmála padesát let považováni za výrazné osobnosti svébytné moravské world music a českého bigbeatu,“ uvedla produkční domu kultury Michaela Horáková. 

Hana a Petr Ulrychovi byli prvními průkopníky tvůrčího navazování na moravský folklor. Jejich skladby v sobě nesou prvky lidové písně i bigbeatu, se kterým začínali. Jsou v nich i názvuky Petrovy filmové a divadelní hudební tvorby - například Radúz a Mahulena, My holky z městečka, Díky za každé nové ráno nebo Koločava. Právě poslední jmenovaná píseň se stala trvalou součástí repertoáru a jedním z kultovních představení Městského divadla v Brně.

Vstupenky jsou stále k mání

Ve skupině Javory vedle sourozenecké dvojice působí Kateřina Štruncová (zpěv, housle, zobcové flétny) a Dalibor Štrunc (cimbál, zpěv). Na postu baskytary se střídají Jakub Šimáně a Martin Adamus.

Známé písně souboru Javory zazní ve velkém sále Domu kultury Šumperk v úterý 17. října od devatenácti hodin. Vstupenky v ceně 320, 370 a 420 korun si mohou zájemci zakoupit online přes SMSticket nebo v pokladně DK.






INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
ZdeInzeruj Sumperk
INZERCE
TV Morava