Vyděrači připravili muže o statisíce korun. Vydávali se za necudnou dívku i policii

ŠUMPERK – Šumperští kriminalisté zadrželi skupinu vyděračů z Ostravy, kteří připravili muže ze Šumperska o statisíce korun. Vydávali se za necudnou dívku, její rodinu, a dokonce i za policisty.

Všech pět vyděračů už sedí ve vazbě. Foto: pčr

„Pětičlennou skupinu vyděračů poslal soud do vazby. Za vydírání jim hrozí trest odnětí svobody od dvou do osmi let,“ uvedla Miluše Zajícová, mluvčí policie. 

Příběh se začal odvíjet letos v lednu, kdy muže ze Šumperska kontaktovala dívka s tím, že mu chce nabídnout přátelství. To po čase získalo erotický podtext, kdy dívka poslala muži i několik lechtivých fotografií. Za ně získala finanční obnos a později z muže vyloudila další peníze, celkem zhruba 170 tisíc korun.

Všichni chtěli peníze

„O pár dní později se muži ozval údajný policista s tím, že podezřelý komunikoval s nezletilou a invalidní dívkou a že rodině musí zaplatit odškodné,“ uvedla Zajícová. To vydíraný udělal, jenže se začali ozývat další lidé – údajná matka nezletilé dívky i její bratr. A všichni chtěli peníze. To už muž nevydržel a obrátil se na policii.

„Zadrženými je pokrevně spřízněná skupinka tří mužů a dvou žen ve věku od 22 do 46 let, která se cíleně doplňovala a každý z nich se nějakým způsobem podílel na klamání a vydírání staršího muže, aby tím získali finanční prostředky a o připravili ho o peníze, které si nechali pro sebe,“ dodala Zajícová.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava