Dopravní policie měla napilno. Na silnicích skřípaly plechy

Z POLICEJNÍ LINKY - Co řešili v uplynulých dnech policisté v našem regionu? Zejména dopravní nehody, ale také různé podvody a krádeže. V Zábřeze šli chmatáci po kosmetice, v Raškově je pro změnu zajímalo dřevo.

Řidič zůstal po nehodě u Mohelnice uvězněný v autě. Ven mu pomohli hasiči. foto: pčr

Šoféra dostali z auta až hasiči  

MOHELNICE – K dramatické nehodě došlo v pondělí 11. března mezi Mohelnicí a Moravskou Třebovou. Čtyřiatřicetiletý řidič zřejmě usnul za volantem, načež vyjel mimo silnici. Tam se vůz odrazil a dopadl na vzrostlé stromy. Řidiče vytáhli ze zdemolovaného vozu až přivolaní hasiči. S lehčím zraněním ho do fakultní nemocnice v Olomouci přepravil vrtulník.  

Zloději kradli kosmetiku. Nebylo to poprvé 

ZÁBŘEH – Kosmetiku za osm tisíc korun ukradl pár zlodějů v Zábřehu. Jednadvacetiletá žena a třiatřicetiletý muž odcizili drogistické zboží v prodejně TEDi a pak ještě v nedaleké drogerii. Při činu je chytla ostraha prodejny, která pak zavolala policii. Muži zákona zjistili, že zadržená žena byla za krádež v minulosti už dvakrát odsouzena v Ostravě.  

Řidiči se láhve nebojí 

ŠUMPERK, ŠTÍTY – Až jeden rok vězení hrozí dvojici opilých řidičů, které policie chytla v uplynulých dnech. V pátek 8. března v její síti uvízl šofér škodovky v Šumperku, který nadýchal 1,4 promile. Druhý řidič nadýchal v neděli 10. března ve Štítech téměř 1,5 promile. Oba jsou teď podezřelí z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.  

Z účtu zmizely peníze 

ŠUMPERK – O více než 100 tisíc korun přišel muž ze Šumperska. Peníze mu zmizely z účtu, který si založil pro obchodování s kryptoměnami.  

Zloděj odvezl dřevo 

RAŠKOV – Celkem deset kubíků dřeva ukradl zloděj z Raškova. Jednalo se o bukové klády. Firmě z Ostravice tím vznikla škoda za 28 tisíc korun.  

Řidičku přemohla únava

HORNÍ TEMENICE – Řidička auta značky Hyundai havarovala ve čtvrtek 14. března v Horní Temenici. Patrně vlivem únavy narazila do svodidel, od kterých se auto odrazilo a přejelo do protisměru, kde se střetlo se škodovkou. Zraněná motoristka skončila v šumperské nemocnici. Na autech vznikla škoda za 700 tisíc korun.  

Smrtelná nehoda cyklistky u soudu

ŠUMPERK – Sedmdesátiletá cyklistka zemřela v úterý 12. března při dopravní nehodě v centru Šumperka. Na křižovatce u soudu nedala na elektrokole přednost projíždějícímu autu a zboku do něj narazila. Více se dočtete ZDE.

Veterina odebrala chovatelce koně. Řeší jejich možné týrání

ELKÉ LOSINY – Podezření z týrání koní řeší policie v Ludvíkově u Velkých Losin. Na místě se v nevyhovujících podmínkách nacházelo dvacet zvířat. Veterinární správa už rozhodla o jejich odebrání a přemístění do lepších podmínek. Samotná chovatelka koní ale veškerá podezření odmítá. Více se dočtete ZDE.

Co slíbil, nedodržel 

ŠUMPERK – O třiapadesát tisíc korun přišel šofér, který si u devětačtyřicetiletého muže objednal rozšíření řidičského průkazu pro sebe, svého bratra a dalšího kamaráda. Ačkoli peníze zaplatil předem, rozšíření řidičské licence se nikdo ze zmiňované trojice nedočkal. Policie teď případ řeší jako podvod.  

Další nehoda z nepozornosti

PETROV NAD DESNOU – Dopravní policisté se v týdnu opravu nenudili. K další dopravní nehodě vyjížděli ve středu 13. března, a tentokrát do Petrova nad Desnou. Senior v opelu tam nedal přednost škodovce a vjel jí do jízdní dráhy. Výsledkem byli dva zranění lidé a škoda za 150 tisíc korun.  



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava